Közélet

Operatív Törzs: már 151 fertőzött és 7 halott van a budapesti idősotthonban, Szegeden is ellenőrzések jöhetnek

Folyamatos ellenőrzésekről beszélt az idősotthonokban Müller Cecília országos tisztifőorvos az operatív törzs pénteki sajtótájékoztatóján. Ez szegedi idősotthonokat is érinteni fog. Lakatos Tibor, az operatív törzs ügyeleti központjának vezetője arról beszélt, a következő napokban is folyamatos lesz a védőfelszerelések kiszállítása országszerte.

Müller Cecília elmondta, ezúttal nagyobb mértékben nőtt a koronavírussal fertőzöttek száma. Tegnap személyesen is ellátogatott a fertőzéssel súlyosan érintett Pesti úti Idősotthonba. Az ott dolgozóknak egy koronavírussal kapcsolatos tájékoztatón részt kell venni. Az otthonban 151 fertőzés történt, és 7 haláleset. Elrendelete továbbá, hogy bővítsék az ott dolgozó egészségügyi személyzet létszámát. Müller Cecília az ország valamennyi idősotthonában ellenőrzéseket rendelt el, így Szegeden is. A teljes sajtótájékoztatót itt megnézhetik:

https://www.facebook.com/Indexhu/videos/2820903354624358/?t=122

Tegnap mi is írtunk arról, hogy Szeged-Csanád Egyházmegye Szeretetotthonaiban milyen megelőző intézkedéseket tesznek a fertőzés elkerülése érdekében:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb