Közélet

1458-re nőtt a fertőzöttek száma, újabb 10 áldozat van

1458 főre nőtt a Magyarországon, 47-re a Csongrád megyében beazonosított fertőzöttek száma ma reggelre a Nemzeti Népegészségügyi Központ statisztikái szerint. Elhunyt újabb 10 idős, krónikus beteg, ezzel 109 főre emelkedett az áldozatok száma. 

A HAZAI ÉS CSONGRÁD MEGYEI ADATOK, HÚSVÉT HÉTFŐN

Fertőzöttek száma, országosan: 1458 fő

Fertőzöttek száma, Csongrád megyében: 47 fő

Elhunytak száma: 109 fő

Gyógyultak száma: 120 fő

A járvány kitörése óta most először lépett 100 fő fölé az áldozatok száma az országban, többségük idős ember, azonban az egyik tegnapi áldozat még csak 46 éves volt. A férfi alapbetegségei: krónikus veseelégtelenség, szívelégtelenség, pitvarfibrilláció, pajzsmirigy betegség. A gyógyultak száma is nőtt, 120 fő távozott eddig egészségesen a kórházból.

Az egész ország a Pesti úti idősek otthonával foglalkozik: innen eddig összesen 198 igazolt koronavírus-fertőzött van és 8 elhunyt. Tegnap a Magyar Honvédség megkezdte a Pesti Úti Idősek otthonának fertőtlenítő munkálatait:

Tegnap parázs vita alakult ki az idősotthon kapcsán, melybe a jelen pillanatban mentőorvosként, a frontvonalban küzdő Zacher Gábor is beszállt, erről konkrétan ITT számoltunk be.

Szegeden és környékén 2 új fertőzöttet regisztráltak az elmúlt 24 órában, így összesen 47 koronavírusos esetnél tartunk.

Az operatív törzs legutóbbi tájékoztatóján is felhívta a figyelmet arra: a beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek, ezért továbbra is fontos, hogy mindenki maradjon otthon, hacsak nem elkerülhetetlenül fontos a lakásának elhagyása. Szeged és az ország nagy része bezárkózott, ha lemaradtál volna arról, mit lehet és mit nem, fusd át az alábbi írásunkat. Ahogy rengetegen írtátok, Szeged utcáin is erőteljes a rendőri és katonai felügyelet, látszik, hogy komolyan veszik a szabályok betartásának ellenőrzését.

KORONAVÍRUS VS NAGYVILÁG

A Johns Hopkins CSSE adatai alapján ma reggelre már 1.850.807 főre nőtt a fertőzöttek száma a nagyvilágban.

Pár nap leállás után újraindította azt a furcsa élő stream-et a koreai Roylab Stats, amiben percre pontosan adják a világ koronavírus adatait. Ha szeretnéd összehasonlítani a hazai adatokat a világ más országaival, itt tudod:

Az elmúlt 24 óra legmeglepőbb nemzetközi híreit az alábbi cikkünkben gyűjtöttük össze. Tragikus a téma, úgyhogy nem volt kedvünk mosolyogni Kim Dzsongun tegnapi röhejes kijelentésén, miszerint Észak-Koreában nincs fertőzött. Összegyűjtöttünk 15 olyan országot, akik még mindig a “ha nem beszélünk róla, nincs is koronavírus” elvet követik, naná, hogy a legvéresebb diktatúrák toplistája jön:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb