Szegedi Arcok

Tele van szegedi kötődéssel a MOL Mester-M díjazottjainak köre

A díjat tíz, kiemelkedő munkát végző tanár, egy edző és egy utánpótlásedző kapta meg. Szinte mindegyik kategóriában találunk szoros szegedi kötődéssel bíró személyt is. Az idei díjazottaknak, bár sajnos most nem személyesen adták át a díjat, az érdemekből ez természetesen mit sem von le.

Művészeti kategóriában a díjazottak között szerepel Nagy László, a szegedi Tömörkény István Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium rajz és vizuális művészet- és művészettörténet tanára.

A sport kategóriában az elismerést Eperjesi László atlétika edző kapta meg. Legismertebb tanítványát talán senkinek sem kell bemutatni, aki csak ergy kicsit is ismeri a sport világát. Márton Anita, olimpiai bronzérmes, világbajnoki ezüstérmes, Európa-bajnok súlylökőről van szó, aki természetesen megszólal az Eperjesi Lászlóról készített kisfiilmben is:

A díjazottakat, jelölések alapján a MOL Alapítvány kuratóriuma választotta ki. A kuratórium idén először oklevéllel ismerte el azok munkásságát, akiknek neve a 400 jelölt közül szűkített listára került. Ezek között volt a szegedi Tutrai Tamás gyorskorcsolya edző is.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb