Közélet

Koronavírus, vasárnap: közel 2000 fertőzött, friss hírek a vásárhelyi kislány családjától

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 1916 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 17 krónikus beteg. Ezzel 189 főre emelkedett az elhunytak száma, 250-en pedig már gyógyultan távoztak a kórházból. 784 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, 61-en vannak lélegeztetőgépen. A betegek számának növekedése miatt a kórházak országszerte növelik ágykapacitásaikat készülve a tömeges megbetegedések fázisára.

Jól viseli a bezártságot a vásárhelyi család, ahol a 15 hónapos kislány új koronavírussal fertőzött

Mint, ahogyan arról néhány napja mi is beszámoltunk, egy 90 évnél idősebb vásárhelyi férfinál és egy egyéves helyi kislánynál diagnosztizálták az új típusú koronavírust, vagyis Hódmezővásárhelyen is felütötte a fejét a COVID-19. Információink szerint ők voltak az első fertőzöttek a Szeged melletti városban. Az egy éves gyermek édesapja a Vásárhely24-nek úgy nyilatkozott: a velük előzőleg kontaktusba kerülőket már leszűrték, tesztjeik negatívak lettek, emellett a családfő a lapnak azt is kiemelte, hogy a bezártságot a gyermekeik viselik a legrosszabbul.

Magyarország még a járvány felszálló ágában van

Magyarország még a koronavírus-járvány felszálló ágában van – jelentette ki az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs vasárnapi online sajtótájékoztatóján. Müller Cecília azt mondta: nincs oka kétségbe esni annak, akit megfertőz a vírus, mivel változatlanul igaz, hogy az érintettek 80 százaléka nagyon enyhe tünetekkel esik át a betegségen.

Orbán Viktor: mindenkinek, aki megbetegedett, lesz helye (videó)

Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap délelőtt az ajkai Magyar Imre Kórházban tartott előzetes bejelentés nélküli ellenőrzést, melyről a Facebook oldalán videó-beszámolót közölt – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Varga Mihály: a munkahelyek megtartása és a gazdaság újraindítás az elsődleges

A kormánynak a koronavírus-járvány alatt is törekedni kell a fiskális fegyelemre, de nem szabad vaskalaposan ragaszkodni az államháztartási hiány három százalék alatt tartásához, mert most a munkahelyek megtartása és a gazdaság újraindításának kell elsőbbséget kapnia – nyilatkozta a pénzügyminiszter a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb