Szegedi Arcok

Szeged365 best of Szegedi Arcok: Czutor Zoli, Juronics Tamás és a világbajnok, aki 80 dollárral vágott neki Ausztráliának

Szeged mindig is telis-tele volt extravagáns, karakteres arcokkal, akik – vigye is bárhová őket a sors – mindig, minden helyzetben vérbeli szegediek maradnak. A héten többek között a Nyers és a Belmondo frontembere, a szegedi színházvilág meghatározó karakterei és egy fergeteges életutat megjárt (egészen pontosan, megjáró, hiszen még bőven benne van a dolgok sűrűjében) ex-világbajnok szegedi kenus is a Szeged365.hu mikrofonja elé állt.

A heti válogatásunk főszereplői: Czutor Zoli, Juronics Tamás, Barnák László, Mészáros Marcell.

CZUTOR ZOLI: SZERESSÉTEK EGYMÁST, SZEGEDIEK!

Néhány napja Czutor Zoli és Majka vitájától harsogott az egész magyar sajtó. A koronavírus-járvány okozta káoszról és annak rendeletekbe, korlátozásokba és törvénymódosításokba foglalt következményeiről szinte mindenkinek megvan a maga véleménye, a bátrabbak pedig közzé is teszik azt. Csak nem mindig a megfelelő módon és keretek között – állítja a szegedi születésű zenész.

“Senki ne legyen önkéntes rendőr, meg önjelölt házmester és gondnok” – mondta el a véleményét a Szeged365.hu-nak Zoli, a teljes beszélgetést itt találod:

MÉSZÁROS MARCELL: AKI BEDUGÍTOTTA AUSZTRÁLIA LEGHÍRESEBB STRANDJÁT

Négyes kenuban lett ifjúsági világbajnok 1999-ben a szegedi Kálmán Marcell, aki 80 dollárral a zsebében és angoltudás nélkül érkezett Sydney-be. Az első hónapokban a lovak istállóját takarította, később egyszerre négyszáz embert mozgatott meg Ausztrália leghíresebb strandján. A Szegediek a Világ Körül e heti epizódjában Marci zseniális sztoriját ismerhettük meg:

MI LESZ VELED, SZEGEDI KULTÚRA? MEGSZÓLALT JURONICS TAMÁS ÉS BARNÁK LÁSZLÓ

A Szeged felett a nap című sorozatunk csütörtöki felvonásában a szegedi színházi élet két meghatározó szereplőjét, Barnák Lászlót a Szegedi Nemzeti Színház főigazgatóját és Juronics Tamást, a Szegedi Kortárs Balett művészeti vezetőjét faggattuk arról, hogyan hat a művészvilágra a koronavírus-helyzet.

Juronics Tamás úgy véli, ebben az időszakban még talán egy “kultúréhség” is kialakulhat, ami a későbbiekben pozitívan is hathat a megfelelő mennyiségű és minőségű kultúra fogyasztására:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb