Közélet

Koronavírus, hétfő: a meleggel nem lassul a járvány, május 3. lesz a tetőpont, nincs Szegeden új fertőzött

Országosan közelít a 2000 felé a hivatalos statisztikák szerint a fertőzöttek száma, míg a megyében 57 esetről szólnak a feljegyzések. Az elhunytak száma országosan 199. A meleg időjárással önmagában nem fog lassulni a vírus terjedése. Visszatérhetnek a betegellátásba a 65 év feletti orvosok. Az országos tisztifőorvos megerősítette Orbán Viktor miniszterelnök vasárnapi kijelentését, miszerint május 3-án várható a magyarországi járványhelyzet tetőzése.

Hétfői koronavírus összefoglalónk következik.

1984 fertőzöttet tartanak számon jelen pillanatban Magyarországon. Csongrád megye továbbra is a negyedik leginkább érintett, nálunk 57 a regisztrált koronavírusos beteg van – az elmúlt 24 órában tehát nincs a megyében, és így Szegeden sincs új fertőzött.

Sokan várják a melegebb időt, de sajnos ez nem fog automatikusan véget vetni, és nem ez fogja az előrejelzések szerint lelassítani a járvány terjedését. Erről beszélt a Szeged365.hu-nak Németh László szegedi orvos news vs fakenews sorozatunkban:

Kásler Miklós adta ki az egész országra, így Szegedre is érvényes miniszteri utasítás kiegészítését, amely lehetővé teszi a 65 év feletti életkorú orvosoknak a visszatérését a betegellátásba, amennyiben ők ezt önként vállalják.

Müller Cecília országos tisztifőorvos a hétfői koronavírus sajtótájékoztatón megerősítette Orbán Viktor miniszterelnöknek azt a vasárnapi kijelentését, hogy a koronavírus járvány Magyarországon május 3-án fog tetőzni.

Hétfőre már közelít, kedden valószínűleg sajnos át is lépi a 2,5 milliót a koronavírussal fertőzöttek száma világszerte.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb