Mindenmás

Majd félezer művel jelentkeztek Szeged egyik legnépszerűbb nyári kulturális eseményére

Lezárult a jelentkezés a XVIII. Táblaképfestészeti Biennáléra. Az ország kulturális életének egyik legjelentősebb eseménye idén is rendkívül népszerű a művészek körében, a rangos seregszemlére több mint 430 alkotás érkezett, tájékoztatta szerkesztőségünket a Regionális Összművészeti Központ (Reök) sajtóreferense.

Izsák Bernadett arról tájékoztatta a Szeged365.hu-t, hogy április 19-ig jelentkezhettek a művészek az idei biennáléra. A kétévente megrendezett országos képzőművészeti találkozóra online lehetett pályázni, az elmúlt két évben készült alkotásokkal. A szabadbeadásos rendszerben több mint 430 mű érkezett, ezen felül pedig minden eddiginél több neves művész is meghívást kap.

fotó: reok.hu

Bár a járványhelyzet a seregszemlét is kihívások elé állítja, a REÖK-ben mindenképpen megrendezik az eseményt. Amennyiben az intézkedések úgy engedik, megkezdődik a szakmai zsűri értékelése és a művek beválogatása, Nátyi Róbert vezetésével. A beválogatott alkotók és alkotások listája a REÖK saját honlapján, a www.reok.hu oldalon tekinthetők majd meg.

fotó: reok.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb