Közélet

Most akkor ki mond igazat? A főváros szerint mindvégig volt orvos a Pesti úti idősotthonban

A Főpolgármesteri Hivatal közlése szerint a Pesti úti idősotthon vezetője a fővárosi főjegyzőhöz címzett e-mailjében cáfolja az orvosi ellátással kapcsolatban megfogalmazott hamis vádakat.

Skultéti József intézményvezető – a koronavirus.budapest.hu oldalon hétfőn közzétett – e-mailjében azt írta: “intézményünknek a járványveszélyt megelőzően és a járvány időszakában is mindvégig volt főállású orvosa”, “az ellátottak ápolása, a szolgáltatóval kötött szerződésnek megfelelően az orvosi felügyelet mindvégig biztosított volt”.

fotó: mandiner.hu

Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere közölte, hogy később az orvos is a koronavírus-fertőzés tüneteit mutatta, amikor viszont a tisztiorvosi szolgálat utasítására végeztek rajta tesztelést, akkor azt elrontották, amiről csak egy hét késéssel értesítették az intézményt. Hozzátette, hogy amint az orvos karanténba került, gondoskodtak a pótlásáról.

Korábban megírtuk, hogy Müller Cecília az április 20-i sajtótájékoztatón azt mondta, hogy a rendelkezésre bocsátott dokumentációk alapján legalább egy hétig fizikailag nem volt az intézményben jelen orvos.

Szerinted kinek van igaza az ügyben?

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb