Sport

A szegedi szakemberek örülnek, hogy Csányi Sándor maradt az MLSZ elnöke

Ma tisztújító közgyűlést tartott a Magyar Labdarúgó Szövetség, amelyen újabb 5 évre kapott bizalmat a korábbi elnök, Csányi Sándor. A harmadszor újraválasztott elnök megadta az utolsó dátumot is, amikor még el lehet kezdeni a szezon hátralévő meccseit.

Egyhangú szavazással választották újra az MLSZ elnöki pozíciójában dr. Csányi Sándort és az elnökség tagjait is, így a 2020-2025. közötti időszakban is a korábbi irányítás mellett működhet az MLSZ. A 2010 óta harmadszor megválasztott elnök első beszédében utalt arra is, hogy jelenleg a zárt kapus meccsek megrendezésére sincs lehetőség, de ha lesz, akkor a klubokkal egyeztetve, azonnal lépni fognak. Elmondta, az MLSZ fő feladata továbbra is az amatőr labdarúgás, az utánpótlás, valamint a válogatott menedzselése, ami pedig a profikat is érinti, az az infrastruktúra fejlesztése.

Őze Tibor, a Szeged-Csanád Grosics Akadémia szakmai tanácsadója is éppen az utánpótlás-nevelésben zajló folyamatok miatt fejezte ki örömét az újraválasztás kapcsán.

Őze Tibor:”Személy szerint örülök, mert a folyamatosság a jelenlegi helyzetben nagyon fontos. A Szeged-Csanád Grosics Akadémiánál is elindult egy utánpótlás nevelési program, ami alkalmazkodik a Szövetség elképzeléseihez, ezt így most biztosan tudjuk folytatni és bízom benne, hogy hamarosan eredménye is érezhető lesz. Mivel klubunknál is rendkívül fontos az utánpótlás mellett a grassroots és a szociális szerepvállalás is, örülök, hogy továbbra is olyan vezetése lesz a Szövetségnek, amely erre komoly figyelmet fordít.”

Nógrádi Tibor, az MLSZ Csongrád megyei igazgatója tegnapi nyilatkozatában kifejtette a Szeged365.hu-nak, hogy kevés esélyt lát az amatőr bajnokság, az NB III., valamint az NB II. befejezésére is.

Nógrádi Tibor:”Magabiztos, jól szervezett és erős mandátumot adó közgyűlésen van túl a magyar labdarúgás.A legnagyobb értékének azt tartom, hogy az amatőr labdarúgásban és az utánpótlásban folytatódhatnak azok a folyamatok, amik az elmúlt 10 évben sok szép sikert hoztak. Csongrád megye ebben az évtizedben a sereghajtók közül az élvonalba került sok tekintetben, például a labdarúgáshoz kapcsolódő összberuházások értékében, a játékosok számában vagy éppen a pályaépítésekben. Minden reményünk megvan arra, hogy ez a konjunktúra a következő öt évben folytatódjon.”

Csányi Sándor megválasztása utáni első sajtótájékoztatóján elhangzott, ha június 13-ig nem lehet elkezdeni az NB I-et, akkor le kell fújni a szezont . A Közgyűlést az MLSZ Youtube csatornája élőben közvetítette, itt visszanézhető:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb