Közélet

Koronavírus, kedd: több millió védőfelszerelés Kínából, 280 ezer munkanélküli, 82-en lélegeztetőgépen

A Nemzeti Népegészségügyi Központ adatai alapján a Csongrád megyei fertőzöttek száma továbbra is 57, tehát Szegeden nincs újabb koronavírusos eset. Legalább is, nem regisztráltak újabbat. Országosan viszont 24 óra alatt 114 új esetet vettek nyilvántartásba, így már 2098 főre nőtt a fertőzöttek száma. Ma reggelre 14 újabb beteg hunyt el, továbbá 82-en vannak a vírus miatt lélegeztetőgépen.

280 ezer munkanélküli volt márciusban

Márciusban 281 ezerre nőtt az álláskeresők száma Magyarországon – derült ki az Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat oldalára feltöltött egyik adattáblából. A februári adathoz képest ez 17 ezer fős növekedést jelent, a legrosszabb helyzetben az 55 év felettiek vannak.

Papa-Mama mobil: telefont oszt idős embereknek a Csongrád Megyei Önkormányzat

Erről Facebook oldalán tett ki posztot a megyei önkormányzat. A készülékeket egyelőre a települési polgármestereknek juttatták el, akik majd továbbítják a leginkább rászorulóknak.

Fennakadások nélküli volt az elmúlt szombat a Mars téren – szerdán és pénteken is számolnak

Jelesre vizsgázott szombaton a Mars téren a Ritek Zrt. által fejlesztett applikáció, melynek vásárlószámláló funkciója azt ellenőrizte, hogy egyszerre semmiképpen se legyen az említett napokon 500 embernél több a Mars téri piac területén

Több millió egészségügyi felszerelés érkezett Kínából

Négy repülőgép 4,9 millió maszkot, 2 millió kesztyűt, 193 ezer védőruhát és 170 ezer tesztet hozott kedden a Kína-Magyarország légihídon keresztül – nyilatkozta Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter az MTI-nek.

Pécsett és Egerben tesztelnek az idősotthonokban – mi a helyzet Szegeden?

Egy tegnap megjelent hír szerint Pécs és Eger önkormányzata úgy döntött, hogy önköltséggel a felügyeletük alatt működő idősotthonok lakóin és dolgozóin elvégeztetik a koronavírus-tesztet. Kíváncsiak voltunk arra, hogy Szegeden készülnek-e hasonlóra. A cikk megjelenésééig egyelőre csak az egyházmegyei fenntartású intézmények főigazgatójától kaptunk választ. Ők tesztet egyelőre nem végeznek, de minden szükséges óvintézkedést megtesznek.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb