KikapcsMindenmás

Holnap jön a Föld Napja! A Szegedi Vadaspark igazgatóját faggattuk

Április 22-én, tehát a holnapi napon lesz a Föld napja. Akárcsak a húsvét, ez is rendkívüli lesz. Az ok ugyanaz, a járvány nem teszi lehetővé a nagyobb összejöveteleket, pláne nem a tömegrendezvényeket. Megkérdeztük Szeged két nagy, természetközeli intézményének, a Vadasparknak és a Füvészkertnek igazgatóit, hogyan éli meg a természet, hogy kevésbé uralja az ember. Látható-e változás az állatok viselkedésében, akár az állatkertben, akár azon kívül?

Veprik Róbert a Szegedi Vadaspark ügyvezető igazgatója a Szegedi Vadaspark igazgatója a Szeged365-nek elmondta, hogy az állatok többségében hosszabb ideje, vagy épp egész életükben állatkertben élő, emberhez szokott élőlények. Noha a Vadaspark a látogatók előtt zárva van, a munkatársak természetesen továbbra is dolgoznak, gondozzák az állatokat. Jelentős változás a viselkedésükben nem áll fenn. A szegedi Vadaspark helyzetéről egy korábbi cikkünkben írtunk már.

Veprik Róbert hozzátette, a Vadasparkon kívül ő nem érzékeli, hogy az ember kevesebbet járna ki a természetbe, hiába vannak korlátozások.

Németh Anikó, a Szegedi Tudományegyetem Füvészkertjének igazgatója a Szeged365-nek arról számolt be, hogy bár a növények természetesen nem viselkednek máshogyan, ám az állatok, például a fácánok, a mókusok gyakrabban előmerészkednek most, az emberek hiányában. Tudni kell, mondta, hogy a Füvészkertbe gyakran jönnek óvodás, kisiskolás csoportok, van hogy naponta több is, akik kedvesek, játékosak, és természetesen zajosak, ami az állatokat, ha meg nem is rémíti, de bátortalanná teszi.

Fotó: Szabó Dávid

Mindkét intézmény számára nagy hátrány természetesen a programok elmaradása, és hogy a természet szépségeit ebben az időszakban nem tudjamegcsodálni a közönség. Mi, a Szeged365.hu-nál ezen próbálunk, a magunk módján egy kicsit enyhíteni, és egy meglepetést átnyújtani a részedre a holnapi nap folyamán!

Kérjük támogasd a Szegedi Vadasparkért Alapítványt adód 1%-ával. Adószámuk: 19083694-1-06

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb