Közélet

Nagyot ugrott a koronavírusos esetek száma: 2098 fertőzött, 213 áldozat, Szegeden nincs újabb eset

A Nemzeti Népegészségügyi Központ adatai alapján a Csongrád megyei fertőzöttek száma továbbra is 57, tehát Szegeden nincs újabb koronavírusos eset. Legalább is, nem regisztráltak újabbat. Országosan viszont 24 óra alatt 114 új esetet vettek nyilvántartásba, így már 2098 főre nőtt a fertőzöttek száma. Ma reggelre 14 újabb beteg hunyt el, továbbá 82-en vannak a vírus miatt lélegeztetőgépen.

CSONGRÁD MEGYE ÉS MAGYARORSZÁG

Fertőzöttek száma, országosan: 2098 (változás +114) fő

Fertőzöttek száma, Csongrád megyében: 57 (nincs változás) fő

Elhunytak száma:  213 (változás +14) fő

Gyógyultak száma: 287 (változás +20) fő

2098 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma, ez 114 újabb esetet jelent 24 óra alatt (az előző 24 órában ez a változás “csak” 68 volt). Elhunyt újabb 14 idős krónikus beteg, ezzel 213 főre emelkedett a koronavírus hazai áldozatainak száma, 287-en pedig már gyógyultan távoztak a kórházból. 842 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 82-en vannak lélegeztetőgépen. A betegek számának növekedése miatt a kórházak országszerte növelik ágykapacitásaikat készülve a tömeges megbetegedések fázisára, Szegeden és környékén vasárnap reggelre 1529 (!) ágyat szabadítottak fel, az Operatív Törzs információi szerint ezt a következő fázisban 1834 – re kell majd növelnie a Csongrád megyei kórházaknak.

A NAGYVILÁG

A Johns Hopkins Egyetem ma reggeli adatsora alapján a világban már közel két és félmillió fertőzöttet tartanak számon, egészen pontosan 2.477.426 ember kapta el hivatalosan a koronavírust.

A HAZAI CSÚCSPONT MÁJUS, LEHET, HOGY JÚNIUSRA “KIFUT” A JÁRVÁNY?

Müller Cecília országos tisztifőorvos a hétfői koronavírus sajtótájékoztatón megerősítette Orbán Viktor miniszterelnöknek azt a vasárnapi kijelentését, hogy a koronavírus járvány Magyarországon május 3-án fog tetőzni, egy matematikai modellezésen alapuló becslés szerint. Szlávik János infektológus szerint a koronavírus-járvány május 3-ára várt csúcsa “egy darabig el fog húzódni, nagyon sok beteg lesz még májusban”, ugyanakkor reméli, hogy a járvány júniusra kifut. A szakember azt is reméli, őszre már lesz védőoltás a járvány ellen Magyarországon.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb