Közélet

Gulyás Gergely: május 3. után új szabályrendszer jön a korlátozásokban

Május 3-ig új szabályrendszert kell megalkotni, mégpedig úgy, hogy a leginkább veszélyeztetett időseknek és a nagyvárosoknak a védelmét megfelelő körülmények között továbbra is tudják biztosítani – mondta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki online sajtótájékoztatóján, s mint azt közölte minderről a kormány jövő szerdán dönt.

Emellett kifejtette, hogy a nemzetközi gyakorlatban látni olyan intézkedéseket, amelyeket a magyar kormány egyelőre korainak tart, így például nem tartja időszerűnek az összes diák visszaengedését az iskolákba. De azt megállapította a kormány, hogy az egészségügy felkészültsége lehetővé teszi a magyar gazdasági élet újraindítását, ám csak fokozatosan, szigorú menetrend alapján – mondta Gulyás Gergely.

Fotó: Szabó Dávid

Beszámolt arról is, a kormánydöntésről, hogy a honvédség fertőtleníti az idősotthonokat.

Fotó: MTI

Majd elmondta, hogy a jelenlegi helyzetben segíteni kell azokat is, akik otthon vannak gyesen vagy gyeden, ezért esetükben az első sikeres nyelvvizsgához, illetve az első emelt szintű idegen nyelvből tett érettségi vizsga díjához hozzájárulnak, és a KRESZ-tanfolyam és -vizsga díjához szintén támogatást nyújtanak – mondta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki sajtótájékoztatóján.

A tárcavezető hangsúlyozta: mindez 136 ezer embert érint.

Arról, hogy mit tehetnek azok, akiknek Szegeden félbemaradt járművezetési gyakorlata, lentebb írtunk:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb