Gasztro

Így kerüld az édességet a karantén idején: turmix tippek a szegedi edzőtől

Figyelem! Jönnek a bomba turmixok, amik csökkentik az édesség iránti vágyat, táplálnak, laktatnak és szuper egészségesek! Míg a múlt héten a szegedi, Udvari Fanni spinning edző segítségével ismertettük, hogy melyek azok a zöldségek és gyümölcsök, amik méregtelenítenek és fogyasztásuk részben segít elkerülni az elhízást, addig ma kényeztető turmixokat ajánlunk!

Udvari Fanni ebben is segít! A mottó: olcsón, gyorsan, egyszerűen, egészségesen!

1. Alma-narancs ital

Hozzávalók:

2 nagy alma

2 nagy narancs

Elkészítés:

Az almákat megmossuk, cikkekre szeleteljük, a narancsot meghámozzuk és szintén összedaraboljuk. A gyümölcsöket egy gyümölcscentrifugában kifacsarjuk, és az így nyert levet jégkockával teli pohárban tálaljuk.

Illusztráció

2. Ananászital

Hozzávalók:

1 nagy darab hámozott ananász

3 dl tej

2 ek édesítőpor (méz vagy sztívia)

Elkészítés:

A felkockázott ananászt lecsepegtetjük, a levét felfogjuk, majd a darabokat mixerben pépesre törjük, belekeverjük a tejet, a gyümölcs saját levét és az édesítőszert. Az ananász magas rosttartalma és enzimjei miatt hatékony segítség lehet a fogyókúrázóknak.

Illusztráció

3. Vitaminbomba

Hozzávalók:

fél-fél darab narancs és grape-fruit

alma

pár csepp méz

Elkészítés:

A megtisztított gyümölcsöket vágjuk apró kockákra és tegyük a turmixgépbe. Adjunk hozzá kevés vizet, és ízesítsük mézzel. Pár percig magas fokozaton turmixoljuk.

Illusztráció

4. Kivi ital

Hozzávalók:

80 dkg kivi

1 dl méz

fél citrom héja

1,5 liter tej

egy csipet őrölt fahéj

Elkészítés:

A kivit meghámozzuk, és szeletekre vágjuk, Hozzáadjuk a mézet, az őrölt fahéjat és a reszelt citromhéjat. Turmixgépben pépessé keverjük, majd beleöntjük a felforralt, jól lehűtött tejet, és simára keverjük.

Illusztráció

5. Epres banánturmix

Hozzávalók:

3 db banán

25 dkg eper

kevés tej

Elkészítés:

A turmix sűrűségét és egyben különleges ízét a három banán adja. Merülő mixerrel vagy turmixgépben pépesítsük össze a gyümölcsöket. Nagyon kevés mézzel ízesítsük, de ezt akár el is hagyhatjuk. A kész gyümölcspépet egy kis tejjel hígítsuk.

Egészségetekre!

Arról pedig, hogy mit érdemes fogyasztani, hogy egészségesen túléld a karantént lentebb írtunk:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb