Mindenmás

Napi pakk, csütörtök: Shalespeare, Pretty Woman, rajtol a kis-péntek Szegeden!

Jóóóóóóóó reggelt, Szeged! Először is, köszönjük, hogy már ennyire durván sokan látogatjátok nap mint nap a Szeged365.hu-t, imádnivaló olvasóink vannak! Kitört a kis-péntek, süt a nap, ezernyi friss sztorival készültünk Nektek mára is!

SZEGED365 PODCAST: MA ESTE RAJT!

Percre pontosan egy hónapja (2020.03.23., 06:00) indult el városunk vadonatúj, független, lokálpatrióta hírportálja, a Szeged365.hu (mi), ennek örömére ma este katapultál a podcast-ünk, nomeg egy héten át, minden nap egy-egy újabb blog rajtol el nálunk! Pénzügyek, sport, gasztronómia, közélet – ezután sem fogtok unatkozni nálunk, azt garantáljuk!

A podcast-ünk ikonikus, állandó férfihangja, Borovics Tamás (Szegedi Nemzeti Színház) már fel is üvöltötte az első teaser-ünket, íme egy kis ízelítő a ma esti hangulatból:

AKIK MA SZÜLETTEK

William Shakespeare: aki ugyanazon a napon halt meg, amikor született. 450 éve, 1564. április 23-án született és 398 éve ugyanezen a napon halt meg a Rómeó és Júlia és a Hamlet szerzője. Egy kicsit morbid? Vagy csak szimplán, akinek ennyire zseniális a stílusa, az távozni is stílszerűen tud eme világról? A misztikus, szürreális egybeesés még nem minden. A világon minden nap tizenöt tudományos írás jelenik meg Shakespeare-ről, és még egy könyv is. Vagyis évi 5475 tanulmány és 365 könyv. Szédületes, miközben Shakespeare életműve mindössze harminchét drámai műből áll. „Színpad az egész világ” – írta Shakespeare, de azt bizonyára nem gondolta volna, hogy majd félévezred múlva is ott lesznek művei a világ színpadain, mondatai szállóigévé válnak, színháza és szülőháza turisták millióit fogadja majd.

Roy Orbison: 84 éves lenne Mr. Pretty woman, aki 1936. április 23-án sírt fel először Roy Kelton Orbison néven. A legenda az elsők között került a rock and roll halhatatlanjai közé. Összesen négy Grammy-díjat gyűjtött a nyolcvanas évektől, halála után az életműdíjat is megkapta.

Szürreális, de ezzel a fejjel nők millióit tudta magába zúgatni Roy Orbison. Van remény, uraim! Fotó: The Guardian.

Te jó ég, hogy ez mekkora, főleg kis-pénteken, a reggeli kávé mellé (direkt nem a Pretty woman-t tettük ki, azt meghagyjuk Boros kollégának):

MIELŐTT VALAKI MEGHARAGUDNA RÁD: ŐKET KÖSZÖNTSD FEL MA!

Van pár névnaposunk, soroljuk őket:

Béla, Albert, Sándor, Ilma, György, Ilona, Egyed, Egon, Gellért, Adalbert – ha valamelyik név beugrott valahonnan (például az illető a férjed, feleséged, stb), itt az idő, hogy felköszöntsd: indítsd be a fenti Roy Orbison klasszikust és vidd neki ágyba a kávét, imádni fogja!

Ez itt a kert. A (Füvész)kert! Fotó: Szabó Dávid, Szeged365.hu

SUNSHINE, HAPPINESS

Kifejezetten klassz időnk lesz ma, 20-21 fokkal a napfény városában. Bővebben mindjárt (06:30) jön a mai időjárás-jelentésünk, nem lőjük le az összes poént!

FOKOZZUK A HANGULATOD? BOTRÁNY OLCSÓ A BENZIN SZEGEDEN!

Péntektől tovább csökkennek a hazai üzemanyagárak, erre könnyen következtethetünk a nemzetközi olajpiaci eseményeket látva. A holtankoljak.hu szerint a 95-ös benzin átlagára országosan 283 Ft/l, míg a gázolajé 316 Ft/l. Mentünk egy szép, nagy kört Szegeden és kiderítettük: nálunk ennél is olcsóbb!

Szeretünk, Szeged:

A TEGNAPI NAP LEGFONTOSABB ESEMÉNYEI

Szegeden napok óta nem regisztráltak új fertőzöttet, Kínából adományoztak maszkokat városunknak, Botka László szerint 4 milliárd forint kiesést jelent a járványügyi helyzet. 2 perc alatt képbe hozunk a szerdai nap legfontosabb történéseivel, kattints a tegnap esti összefoglalónkra:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb