Közélet

Koronavírus, szerda: Szegeden nincs új fertőzött; lélegeztetőgép szabadalom Magyarországról

Szeged városában nincs új fertőzött személy, az országban sajnos annél inkább, sőt, újabb halálos áldozatok is vannak. Egy magyar, koronavírus specifikus lélegeztetőgép vár szabadalmára.

2168-ra nőtt a regisztrált esetek száma az országban, 225-re a halálos áldozatoké ma reggelre, ám Szegeden és környékén nem vettek nyilvántartásba újabb koronavírus-beteget. Csongrád megyében továbbra is 57 főnél tartunk.

A koronavírus miatt módosítani kellett Szeged 2020-as, még februárban elfogadott költségvetését, eddig összesen 4 milliárd forint kiesést jelent a járványügyi helyzet a városnak. Ezt Botka László polgármester nyilatkozta a Rádió88-nak.

Szabadalmaztathatják az első magyar koronavírus-specifikus lélegeztetőgépet. Megkezdődött ugyanis az első magyar, hordozható koronavírus-specifikus lélegeztetőgép szabadalmi eljárása.

Péntekig folytatja adománygyűjtő akcióját a szegedi egészségügyi dolgozók javára a Szeged Első Lions Club.

A járvány hatványozottan fontossá teszi a véradást. Az előző napok statisztikái nem voltak fényesek a megyében, ezért érdemes jelentkezni (még nem késő) a Csongrád Megyei Önkormányzat által szervezett szegedi véradásra csütörtökön:

A Föld napját is sajnos elhomályosította idén a koronavírus járvány. A Szeged365.hu ennek ellenére, vagy talán éppen ezért virtuális sétára invitálta olvasóit. Ha még nem láttad, azért, ha igen, akkor ismétlés gyanánt nézd újra Szabó Dávid galériáját:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb