Közélet

Május 4-től lesz érettségi Magyarországon

Jelenleg nem látok indokot arra, hogy az érettségit elhalasszuk, maximális egészségvédelmi intézkedések mellett ezért május 4-től megtartják az írásbeli érettségiket – jelentette Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár.

Maruzsa azért tette ezt a bejelentést, mert Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón azt mondta, hogy minden lehetőség adott, hogy május 4-én biztonságban megtartsák az írásbeli érettségit, de felhatalmazzák Maruzsa Zoltánt, hogy szabadon döntsön akár egy-két hetes halasztásról is.

Fotó: Máthé Zoltán (forrás: infostart)

Maruzsa Zoltán elmondta, hogy az érettségik időpontjáról egyeztetett a Nemzeti Pedagógus Karral, a Pedagógusok Szakszervezetével, az Oktatási Hivatallal, a Klebelsberg Központtal, kikérte az országos tisztifőorvos véleményét. Online egyeztetett az Országos Diáktanáccsal is. A megbeszélésen részt vevő 19 ember közül 17-en szavaztak az érettségik május 4-i megtartása mellett, mondja Maruzsa, aki szerint a diákok érettségizni akarnak.

Az államtitkár szerint az ország legnevesebb járványügyi szakértői úgy nyilatkoztak, hogy az érettségit meg lehet, és mielőbb meg is kell tartani most, amikor a járvány kontroll alatt van, amikor az esetszám alacsony szinten stabilizálódik.

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb