GasztroKikapcs

Karantén programajánló: Szeged füstölni fog!

…és tényleg: a jövő hétvégén Magyarország egyik legismertebb füstös séfje érkezik Szegedre barbecuezni! Németh Tamás BBQ – félisten mellett még van pár tippünk, melyekkel garantáltan túléled a négy fal között: Kowalsky meg a Vega, nomeg Quimby gigashow a Maradj Otthon! Fesztivál szervezésében, ma este!

SMOKE AND CHARM, BARBECUE MÓDRA, SZEGEDEN!

Az emberekben az a kép él, hogy barbecue sütés közben nagyszakállú, tetovált fickók szénné égetik a húsokat: ez a sztereotípia – a szénné égetést leszámítva – tökéletesen klappol a gyenesdiási fenegyerekre, Németh Tamásra. A hazai barbecue társadalom meghatározó alakja szerint a BBQ egy nagy precizitást igénylő, hosszú munkafolyamat (és egyáltalán nem egyenlő a grillezéssel), igazi művészet. A fenti másik két tétel viszont abszolúte klappol Tomihoz: ki van varrva, nagy a szakálla, úgy néz ki, mint egy füstös favágó, az erdőtűz közepén.

Így:

A barbecue-terminátorok T-800 – as beszivárgó prototípusa a jövő hétvégén ismét Szegedre tart, bár, amennyit járt nálunk mostanában, már azt is írhatnánk: Tomi hazajön.

Pósa Tami kolléganőnk még pénteken csípte el a sármos séfet egy röpke interjúra, ahol Tamás bejelentette: az egyik szegedi étteremmel közösen barbecue fesztivált rittyentenek Szegedre (!!), de – mivel a tömegrendezvényeket betiltották – olyat, amiben házhoz viszik a füstös cuccokat: Tomi füstöl a teraszon egy óriási smoker-ből, a kollégái pedig non-stop járják a várost a BBQ nagymester pulled pork-jaival. A dátum május 1-2-3., tehát a jövő hétvége, a részleteket az alábbi cikkünkben találod:

Egyébként, hogy mi, szegediek mennyire BBQ rajongók vagyunk, mi sem bizonyítja jobban, mint a tavaly tavaszi Gerilla Gourmet (az idén ezt is el kellett halasztani, köszönjük, koronavírus) példája: a barbecue legenda Befaló Bill 15 méter hosszú giga-szmókerénél 3 napon át nagyobb sor állt, mintha örök életet és ingyen sört osztottunk volna a Széchenyi téren.

MARADJ OTTHON FESZTIVÁL: CHALLENGE, KOWALSKY-VAL!

A SZIN és a szegedi Grand Café bevonásával szervezett Maradj Otthon Fesztivál ma kétszer is nagyot durrant: este 7-től Kowalsky vár a #maradjotthonchallenge -ben, a Kowalsky meg a Vega Facebook oldalán, este 8 után pedig…

QUIMBY 25 AZ ARÉNÁBÓL, EGYENESEN A NAPPALIDBA!

Este fél kilenckor Kiss Tibiék odapörkölnek a nappalid közepére, jön a Micsodaország, a Quimby 25 éves születésnapi koncertje az Arénából! A srácok annyiszor jártak már a SZIN-es és a Szegedi Borfesztiválon, hogy lassan már legalább annyira szegedi zenészeknek számítanak, mint a Fool Moon vagy az Útközband tagjai.

A koncertet ITT vagy az alábbi fotóra kattintva tudjátok majd nézni:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb