Közélet

Keddi összefoglaló: 89 fertőzött a megyében, újranyithatnak a vendéglátóegységek, vidékre is jut a védőfelszerelésekből

Hárommal nőtt a koronavírussal-fertőzöttek száma a megyében, a jövő héten újranyithatnak a vendéglátóegységek és több tucat fővárosi és vidéki intézménybe is jut az újonnan érkezett védőfelszerelésekből. Koronavírus napi összefoglaló:

89 új koronavírussal fertőzöttet tartanak számon a megyében

2649 főre nőtt a koronavírusos esetek és 291-re a koronavírus következtében elhunytak száma, mindegyikük idős volt, illetve krónikus alapbetegségekkel küzdöttek. Három fővel nőtt hivatalosan a Csongrád megyei fertőzöttek száma, ami azt jelenti, hogy immár 89 fertőzöttet tartanak számon.

Jövő héttől Szegeden is kötelező lehet a szájmaszk viselése nyilvánosan, újranyithatnak az éttermek, kávézók

A jövő héttől országszerte mindenkinek előírhatják a védekezést segítő viseletet, ha üzletbe vagy vendéglátóhelyre megy. Ezzel párhuzamosan újra kinyithatnak a hetek óta zárva tartó kisebb üzletek, és megváltozhat a nyugdíjasoknak fenntartott idősáv az élelmiszerboltokban. Májusban fokozatosan kinyithatnak a szállodák, az éttermek és a kávézók, írja a Magyar Nemzet.

118 betegágy Szegeden a lézerközpont területén, a járványhelyzet miatt

A Szegedi Tudományegyetem járványügyi tervében meghatározott mintegy 1100 betegágy kialakításának újabb fázisaként 118 ágyat helyeztek el az ELI-ALPS lézeres kutatóközpont területén. A központ speciális szűrőberendezésekkel ellátott csarnokaiban szükség esetén a kritikus állapotú betegek ellátása történne. A kihelyezett járványügyi ellátóhely működéséhez szükséges konténerbázis előkészületi munkálatai is megkezdődtek.

Több tucat fővárosi és vidéki kórházba szállítanak egészségügyi védőfelszerelést

Közel száz fővárosi és vidéki intézménybe szállítanak egészségügyi védőfelszerelést a koronavírus-járvány elleni védekezésben részt vevő egészségügyi és rendvédelmi dolgozóknak számára – mondta a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetője a keddi online sajtótájékoztatón.

Egyenletesen nő a koronavírus-fertőzöttek száma

Egyenletesen nő a koronavírussal fertőzöttek száma, ismertette Müller Cecília, országos tisztifőorvos asszony az operatív törzs ma délelőtti, online sajtótájékoztatóján. Csongrád megyében azonban a regisztrált fertőzöttek száma az elmúlt napokban igen csak megugrott.

Több ezer szegedit tesztelhet a Szegedi Tudományegyetem

Több ezer szegedit tesztelhet a Szegedi Tudományegyetem. Az intézmény Jász-Nagykun-Szolnok, Békés, Csongrád és Bács-Kiskun megyében végezhet tesztelést annak érdekében, hogy pontos képet kapjanak a járvány kiterjedéséről és a koronavírussal fertőzöttek valós számáról.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb