Kikapcs

Tiszai Halfesztivál: lesz vagy nem lesz, akkor vagy máskor – csak a bizonytalanság bizonyos

A Szegedi Nemzetközi Tiszai Halfesztivállal kapcsolatban csak egy a biztos, hogy semmi nem biztos. Erről Frank Sándor, az esemény szervezője és egyik ötletgazdája, Venesz-díjas mesterszakács beszélt a Szeged365.hu-nak.

Korábban írtunk arról, hogy Szeged egyik legjelentősebb eseménye, a májusi Borfesztivál is, most már hivatalos, hogy elmarad.

Vajon ugyanerre a sorsra jut a Szegedi Nemzetközi Tiszai Halfesztivál is? Ahogy 25 éve, most is szeretnék megtartani a rendezvényt, ám egyelőre semmi sem biztos, mondta Frank Sándor mesterszakács a Szeged365.hu-nak. A jogszabályi kereteket mindenképpen tiszteletben tartják, így ha még akkor sem lesz lehetséges az esemény megrendezése, akkor elhalasztják, és szeptember első hetében nem népesül be a Tiszapart két oldala.

Elképzelhetőnek tartja azt Frank Sándor, hogy visszafogottabb halfesztivál lenne idén, kevesebb árussal, tüzijáték nélkül. Azon is gondolkodnak, hogy amennyiben a Szegedi Ifjúsági Napokat megtartanák, akkor ahhoz az eseményhez csatlakozhatna a Halfesztivál. Figyelni kell azonban, hogy mik az aktuális kormány-, és önkormányzati rendelkezések, mert csak az a biztos, hogy ennek szellemében tudnak és fognak eljárni.

Fotó: Kontraszt Youtube csatorna

Frank Sándor emellett azt is elmondta, hogy szegedi érdekeltségei közül a Kékcsillag Étterem jelenleg zárva tart, akárcsak a Roosevelt téri Halászcsárda, bár utóbbi nem csak a járvány miatt, hanem mert egyébként is felújításon esik át. A Fehértói Halászcsárda üzemel, de csak elvitelre adnak ételt, egy ember tartózkodhat üzleten belül, ám van lehetőség online rendelésre is, úgy is lehet jönni az ételért. Kiszállítást Szegeden nem vállalnak.

Fotó: szegedihalaszcsarda.hu

Sajnos sok munkavállalójukat, forgalom hiányában, ők sem tudták megtartani, így a három szegedi hely (Fehértói Halászcsárd, Kék Csillag, Roosevelt téri Halászcsárda) mintegy 100 korábbi dolgozójából jelenleg 3 áll munkaviszonyban, a Fehértói Halászcsárdával.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb