KikapcsSzegedi Arcok

Fesztiválszezon: mi lesz a már megvásárolt jegyek sorsa? SZIN, Dejavu, Ugar, Green Future

Deja Vu, Hello Ugar, Green Future, SZIN: tényleg az a legnagyobb kérdés, hogy mi lesz a már megvásárolt jegyek sorsa? Nem, itt aztán most sokkal többről van szó. A koronavírus-járvány az imént felsorolt, három alföldi és egy határon túli, ám a szegediek körében is igen csak közkedvelt fesztivál sorsáról van szó. Hosszú évek munkájáról, erőről, energiáról, tervekről és nem utolsósorban milliós tételekről. Vállalkozásokról, karrierekről és a szórakoztatóiparról van szó. Ezt pedig mind a négy esemény főszervezője alátámasztotta a Szeged365.hu – nak.

Hosszú évek óta Szeged ad otthont a szezonnyitó fesztiválnak, a Deja Vu-nek. A sokak körében közkedvelt, mindig nagy látogatottsággal bíró, színvonalas esemény azonban idén nem biztos, hogy szezonnyitó lesz. Boros Gyula, az esemény főszervezője lapunknak elmondta, hogy addig, amíg a magyar kormány által nem születik konkrét döntés arról, hogy a tömegrendezvényekre mikor és milyen módon kerülhet újra sor, addig sajnos ők sem tudnak tervezni.

„ Egyelőre arra törekszünk, hogy a Deja Vu Fesztivál az idei évben sem maradjon el. Amikor a magyar kormány végre döntést hoz a tömegrendezvények 2020-as kivitelezéséről, azzal egyetemben már mi is döntést tudunk majd hozni arról, hogy a nyár végén, esetleg kora ősszel megrendezhetjük-e még a fesztivált. Amennyiben erre az idei évben nem tud sor kerülni, a már megvásárolt jegyek a következő évben is valamilyen formában érvényesek lesznek. Azoknak, akik ezzel a lehetőséggel 2021-ben nem szeretnének élni, természetesen visszaváltjuk azokat.”

Deja Vu Fesztivál hivatalos Facebook oldala

A szintén tömegeket megmozgató esemény főszervezője, Hajek László, ügyvezető, a Hello Ugar Fesztiválról már kevésbé tudott ilyen pozitívan nyilatkozni.

„ Bízom abban, hogy sikerül június végén megtartani a fesztivált, ugyanis, ha a már megjelölt időpontokat a koronavírus-járvány terjedésének megfékezése miatt el kell törölnünk az az esetünkben azt jelenti, hogy az idei évben már egyáltalán nem lesz Hello Ugar Fesztivál, ugyanis mi nem tudjuk a rendezvényt másik időpontra elnapolni. Vagyis a már megvásárolt jegyeket megtérítjük, illetve lehetőséget biztosítunk a szórakozni vágyóknak arra, hogy a következő évben felhasználják őket.”

Hello Ugar Fesztivál hivatalos Facebook oldala

Jávorszky Iván, a Szegedi Rendezvény- és Médiaközpont Nonprofit Kft. ügyvezető-igazgatója reményekkel telibb gondolatokat osztott meg velünk. Ő ugyanis úgy véli, vagy legalábbis erősen hisz abban, hogy a koronavírus-járvány a nyár végéig lecseng és 52. alkalommal is megrendezhetik a fiatalokat és idősebbeket egyaránt megmozgató, színvonalas, Szegedi Ifjúsági Napokat, ami ezáltal Magyarország egyik legidősebb fesztiváljának számíthat majd.

„Sajnos nagyon korai lenne bármit is kijelenteni azzal kapcsolatosan, hogy a koronavírus-járvány mikorra cseng le teljesen és, hogy a tömegrendezvények mikor és, hogyan kerülhetnek újra megrendezésre, de én hiszek abban, hogy ha a júniusi és júliusi események nem is, az augusztusiak már megrendezhetőek lesznek. Az IH és a Belvárosi Mozi rendezvényeit sikerült átcsoportosítani, vagyis az azokra megvásárolt jegyeket a résztvevők kitudják használni, minden bizonnyal még az idei évben. Persze, ha nem élnének ezzel a lehetőséggel, visszaváltjuk nekik azokat. Arról viszont, hogy mi lesz a SZIN-re megvásárolt jegyek sorsa, még nem tudok konkrét választ adni. Mi készen állunk a fesztivál megtartására és egyelőre úgy is gondolkodunk, hogy azt meg is tehetjük.”

SZIN hivatalos Facebook oldala

Tajti Attila, a vajdasági Green Future Fesztivál főszervezője is azt mondta, hogy a határon innen s túl is évről-évre egyre nagyobb sikert arató rendezvényeik közül kettő, amely a fesztiválhoz erősen kapcsolódik és minden évben megelőzi azt, új időpontban kerül megrendezésre, maga a Green Future pedig a megfelelő keretek között, ha csak lehet biztosan megvalósul augusztusban.

Hangsúlyozta: a kialakult helyzet miatt sajnos nagy az esély arra, hogy mindaz rövidebb ideig, kevesebb színpadon, de ugyanolyan produkcióval jön majd létre. A szegedi támogatottságú rendezvényekre már szintén értékesítésre került a jegyek jó része.

Green Future Fesztivál hivatalos Facebook oldala

Mind a négy esemény szervezője kiemelte: milliós tételek vesztek kárba, óriási a bizonytalanság, de ennek ellenére mindegyikük készen áll arra, hogy a magyar kormány döntéseivel összhangban megvalósítsa az adott eseményt, ha arra lehetőség nyílik 2020-ban. Mindegyikük hajlandó alkalmazkodni a helyzethez és továbbra is minőségi szórakozást kíván biztosítani az érdeklődők számára.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb