KikapcsSzegedi Arcok

Föld Napja 2020: irány a Szegedi Füvészkert, indul a virtuális séta!

Föld Napja, a világban az 50., Magyarországon a 30. alkalommal – a mai napon a kedvenc bolygónk előtt tisztelgünk a Szeged365.hu-n! Mivel az idei alkalom nemzetközi témája a biológiai sokféleség megőrzése, adta magát a téma: délelőtt a Szegedi Vadasparkban tettünk egy grandiózus, virtuális kirándulást, most pedig irány a meseszép, Szegedi Füvészkert!

DÉLELŐTT A SZEGEDI VADASPARKBAN JÁRTUNK

Ha lemaradtál volna Szabó Dávid kollégánk délelőtti giga-fotóriportjáról, kattints IDE, a januárban született törpevízilótól az übercuki kölyök-szurikátán át az igazi atom makiig mindenkit elhoztunk a Szegedi Vadaspark nagy kedvencei közül!

Ízelítő a fotóriportunkból, a teljes anyagot ITT találod.

VIRTUÁLIS KIRÁNDULÁS 2.0: IRÁNY A FÜVÉSZKERT!

A Szeged365.hu olvasói körében hatalmas kedvenc a Szegedi Füvészkert, többen írtátok is, mennyire hiányzik a mesebeli helyszín az önkéntes karanténból.

Ha a hegy nem megy Mohamedhez, majd Mohamed megy a hegyhez, elviszünk a Szegedi Füvészkertbe:

Németh Anikó, a Szegedi Tudományegyetem Füvészkertjének igazgatója tegnap nyilatkozott a Szeged365.hu-nak, ahol azt is elmondta, hogy az emberek hiányában rengeteg állat előmerészkedett a Füvészkertben: a fácánok, mókusok, teknősök gyakori vendégei lettek a szegedi intézménynek.

Dupla beszélgetés, két szegedi, ökotudatos emberrel a Föld Napja 2020 alkalmából:

  • Veprik Róbert, igazgató, Szegedi Vadaspark
  • Németh Anikó, igazgatónő, Szegedi Füvészkert

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb