GasztroKikapcs

Bortér, Chili Weekend, Mangalica Fesztivál – mi lesz veletek?

Térben és időben is átalakul a 2020-as fesztiválszezon Szegeden. A koronavírus-járvány miatt a Napfény Városában az év második felében, augusztus 15. után veszi kezdetét a szezon. A sort, mint írtuk a Deja Vu Fesztivál nyitja, ezt követi majd a SZIN, de ha minden jól megy, koccinthatunk a Bortéren, kora ősszel pedig részese lehetünk a Chili Weekend és a Gerilla Gourmet fesztiváloknak is. A Mangalica Fesztivál viszont pont úgy, mint tavaly, az idén is elmarad.

Ahogyan arról kora reggel beszámoltunk, az idén a Deja Vu Fesztivál kezdi majd meg a fesztiválszezont, (régi) új helyszínen és időpontban, méghozzá augusztus 20-án:

Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter április 30-i bejelentése után – miszerint a koronavírus-járvány megfékezése érdekében augusztus 15-ig tilos bármiféle rendezvényt tartani – a Szeged365.hu szomorúan, egymást követve számolt be arról, hogy hogyan válik semmissé az élet a Napfény Városában 2020-ban. Most azonban úgy tűnik: még nincs minden veszve.

AUGUSZTUS: SZEGEDI IFJÚSÁGI NAPOK

A fesztiválszezon ugyanis nagyon úgy tűnik, hogy nem marad el Szegeden, csak átalakul. Később kezdődik és még az is lehet, hogy egy kicsivel tovább tart majd. Jávorszky Iván, a Szegedi Rendezvény és Médiaközpont ügyvezetője, aki egyben a SZIN főszervezője, a Szeged365.hu-nak ma is megerősítette: 2020-ban is lesz Szegedi Ifjúsági Napok, a fedélzeten Jason Derulo-val, a Rudimental-lal, John Newman-nal és a Russkaja-val. Méghozzá idén immár 52. alkalommal rendezik meg a fiatalok és idősebbek érdeklődését felkeltő eseményt. A SZIN-en most is, ahogyan eddig minden évben, kiemelt szerepet kap az egészségügyi védelem és ellátás.

SZEPTEMBER: BORTÉR

Az őszi bormustrát szervező Szegedi Városkép és Piac Kft. ügyvezetője, Németh István a szeptemberi Bortérrel kapcsolatosan Boros Tamás kollégámnak úgy fogalmazott, reméli, hogy a helyiek körében mindig nagy sikert arató esemény, a koronavírus megfékezése érdekében nem kerül majd eltörlésre és, hogy a kiváló borászok együtt koccinthatnak majd szegediekkel és a térségben élőkkel egyaránt. Németh István azonban azt is hangsúlyozta, hogy még nagyon korai lenne bármit is bizton állítani.

OKTÓBER: CHILI WEEKEND ÉS GERILLA GOURMET, LEHET, HOGY EGYÜTT?

Ha minden jól megy a Bortér után jönnek majd októberben a Chili Weekend és a Gerilla Gourmet fesztiválok, ami a helyzetre való tekintettel 2020-ban lehet, hogy egy azon időben kerülnek majd megrendezésre. Erről Kiss Balázs (kollégánk, a Szeged365.hu értékesítési vezetője), az események egyik megálmodója és főszervezője nyilatkozott a Szeged365.hu-nak.

“Mindkét rendezvény hatalmas sikernek örvend a szegediek körében, éppen ezért már most azon dolgozunk, hogy 2020-ban a koronavírus-járvány ellenére mind a kettőt meg tudjuk majd tartani, természetesen a megfelelő szabályok és keretek között” – mondta Balázs.

Az újhullámos streetfood hype-vonatot Szegeden is elindító Gerilla Gourmet-t áprilisban a járvány miatt el kellett halasztani, a terv most az, hogy a klasszikus, szegedi paprikafesztiválokat trendi, extravagáns köntösben feltámasztó Szegedi Paprikashow és Chili Weekend – del együtt rendezik meg októberben.

Gerilla Gourmet hivatalos Facebook oldala

Kiss Balázs kiemelte, büszke arra, hogy a Gerilla Gourmet volt az, ami Szegeden berobbantotta a gasztro-forradalmat, ahogy fogalmazott: “olyan street food nagyágyúk, mint a Befaló Bill, a Zing Burger vagy a Meat and Sauce pár éve elsőként a Gerilla Gourmet miatt hagyták el először a Budapest táblát.” Balázs szerint a cél az idei évben nem más, mint az, hogy a szegedi turizmus életre kapjon az év második felében megrendezett fesztiválok által. Hangsúlyozta: a megfelelő egészségügyi és higiéniai ellátás biztosítása a vendégek és a közönség számára minden egyes rendezvényszervező számára alap kell, hogy legyen. 2020-ban pedig kiemelten fontos ezt szem előtt tartani.

NOVEMBER: AZ IDÉN SEM LESZ MANGALICA FESZTIVÁL

A Mangalica Fesztivál azonban pont úgy, mint tavaly, az idén is elmarad, ezt pedig maga a főszervező, Végh Viktor erősítette meg a Szeged365.hu-nak. Arról pedig, hogy mi lesz az Szegedi Utcazene – és a Hungarikum Fesztivál sorsa, néhány napja részletesen alább írtunk:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb