Közélet

Fertőtlenítik és megnyitják a szegedi játszótereket, szabadtéri kondiparkokat és kutyafuttatókat

Megkezdődött a szegedi játszóterek, szabadtéri kondiparkok, kutyafuttatók és levédett sportpályák fertőtlenítése és megnyitása. Makrai László, a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. igazgatója a Szeged365.hu-nak elmondta, hogy a munkafolyamat fokozatos elvégzését követően 122 játszótér, 35 kondipark, 14 kutyafuttató és 40 darab beterített sportpálya lesz újra használható az elkövetkezendő napokban.

A koronavírus-terjedésének megfékezése érdekében az említett 211 darab objektum az elmúlt két hónapban zárva tartott. A kijárási korlátozás enyhítésének köszönhetően azonban a megfelelő karbantartási munkálatok elvégzése után az eszközök fertőtlenítve lettek és újra, biztonságosan az előírásoknak megfelelően használhatóvá is váltak a minap.

Fotó: Szabó Dávid

Makrai László a Szeged365.hu-nak elmondta, hogy a fertőtlenítést és a létesítmények körüli munkálatokat a belvárosban kezdték meg először, ennek köszönhetően a Mátyás téren, a Bartók téren, a Szent György téren és a Klapka téren már használhatóak azok.

Fotó: Szabó Dávid

Mint megtudtuk, a fertőtlenítés mellett fellazították az ütéscsillapító homokot és levágták a füvet is.

Az igazgató kiemelte: azok a szegedi játszóterek, szabadtéri kondiparkok, kutyafuttatók, amelyek már nincsenek szalaggal elkerítve és/vagy lelakatolva biztonságosan használatba vehetőek.

Akadtak, akik már korábban igénybe vették az említett létesítményeket, erről itt írtunk:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb