Közélet

A Kormányinfó legfontosabb bejelentései: elhagyhatják a budapestiek a megyét; megemelik a közfoglalkoztatottak keretszámát; tilos bérleti jogviszonyt felmondani

Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön a Kormányinfón ismertette a kormány előző napi legfontosabb döntéseit. A fővárosiak és a Pest megyeiek elhagyhatják a lakóhelyüket, elmehetnek vidéki ingatlanjaikba. Megemelik a közfoglalkoztatottak keretszámát, átképzéseket, továbbképzéseket, felnőttképzéseket biztosítanak. Ezen felül a veszélyeztetett ágazatokban tilos lesz az állmnak és az önkormányzatoknak, mint bérbeadóknak a bérleti jogviszony megszüntetése a veszélyhelyzet ideje alatt.

Elhagyhatják lakóhelyüket a budapestiek és a Pest megyeiek, elmehetenek vidéki ingatlanjaikba, ezt Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter mondta a csütörtöki Kormányinfón.

Azt is elmondta, megemelik a közfoglalkoztatottak keretszámát, ezen kívül átképzést, továbbképzést, felnőttképzést fognak szervezni, amelynek költségeit az állam állja. Szintén ehhez kapcsolódik, hogy a Honvédelmi Minisztérium megemeli a szerződéses állomány létszámát.

A vállalkozások számára az Európai Unió lehetővé tette, hogy vállalkozásösztönző beruházásokat nyújtson a magyar kormány. Több mint 50 milliárd forintot tudnak kifizetni, de ennek megemeléséről még dönteni fognak.

A veszélyeztetett ágazatokban a bérleti jogviszony fennmarad a veszélyhelyzet végéig ott, ahol az állam vagy az önkormányzat a bérbadó. A bérbadó nyilatkozata alapján tehát azt nem lehet felmondani.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb