Szegedi Arcok

Szeged Napja 2020, Trap kapitány: Szeged az a város, ahol a csodákat el tudtam hinni! (hanggal)

Molnár Tibit rengetegen ismerik az országban, de kétlem, hogy Molnár Tibiként, legalábbis a legtöbben nem így. A Tha Shudras énekese, dalszerzője, szájdobosa, producere leginkább Trap kapitányként, esetleg FMaN-ként ismert a rajongók körében. Életét egy tehetségkutató változtatta meg gyökeresen, azóta lett széles körben, és nem csak underground rétegekben ismert zenész. De Szegedhez sosem maradt hűtlen, és ha nem is minden nap, pláne nem ilyen időkben, de könnyen előfordulhat, hogy szembe jön velünk egy bicikliúton Szegeden. Legalábbis nem zárhatjuk ki ennek a lehetőségét.

Szeged Napja 2020, a Szeged365 csapatával! Imádott városunk 1719. május 21-én kapta vissza szabad királyi városi címerét, tehát az idén 301. alkalommal ünnepeljük meg a Napfény Városát! Az idei alkalom a koronavírus árnyékában más, mint az eddigiek: elmarad a 10 napos ünnepségsorozat és vele együtt a XXVI. Szegedi Borfesztivál is. Elmarad, fizikailag. Lélekben viszont újra a Széchenyi térre repítjük a Szeged365.hu olvasóit, május 15-24. között, 10 napon át ismert szegediekkel és a rendezvény kedvenc borászaival elevenítjük fel a legromantikusabb vagy éppen legőrültebb borfeszt-élményeiket, no meg startol a Csakazértis Borfeszt játékunk, rengeteg mennyei nedűvel! Isten éltessen Szeged!

MT: Szeged az én emlékeimben mindig a késő nyári, kora őszi időszakban jelenik meg, nekem Szegedről az ősz jut eszembe. A színes levelek, főleg amikor bicikliztem a József Attila sugárúton.

Sz365: Valóban, téged leginkább kerékpáron lehetett látni Szegeden, mi is sokszor jöttünk szembe egymással Újpetőfitelepen és a József Attila sugárúton. Mi a legkedvesebb emléked Szegedről?

MT: Szegeden nőttem fel, így talán a gyermekkor az, ami a leginkább meghatározó. Emlékszem, hogy, ahogy te is utaltál Újpetőfitelepre, laktam arrafelé., és nagyon szerettünk járni a töltés mögötti erdőkbe, az nagyon érdekelt engem. Gyerekként azt képzeltük, hogy az egy ilyen varázsvilág, ahova be lehet szivárogni, ahol el lehet bújni, és egy csomó csodálatos dolog történik ott. Szeged az a város, ahol ez megtörténhetett, ahol ezeket a csodákat el tudtam hinni.

Sz365: Gondolom a karantén időszakban hatványozottan hiányoznak ezek a csodák.

fotó: thashudras.hu

MT: Felnő az ember, de én szerencsésnek mondhatom magam, mert hosszú évek óta annak szentelhetem az életemet, amit szeretek, ez pedig a zenélés. Viszont már vagy 6 éve nem történt velem, velünk, az együttessel olyan, ami ebben a másfél hónapban: egy koncertünk sem volt. Ez nekem is és valamennyi pályatársamnak nagy nehézség. Nyilván, ez azt is jelenti, hogy egy hónapja már nem kerestem pénzt. A munka persze nem áll meg. A Tha Shudrassal is megírtunk jó pár számot, leforgattunk néhány klipet előre. Emellett készítem a produceri lemezemet, stúdiós, dalszerzős munkákat végzem, előtérbe kerül a kreatív munka. Előre tervező típus vagyok, és karantén ide, koncerthiány oda, azért szerencsésnek érzem magam ebben a nehéz helyzetben, sokan vannak, akiknek nehezebb. A jelenlegi helyzet bebizonyítja, hoghy a világ működik, még akkor is, ha éppen a zeneipar fog leginkább padlót.

Hallgasd meg, mit mondott Szegedről Trap kapitány:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb