Blog

Vég vagy Új Kezdet? – vírus a sportban

A Blog személyes műfaj, ezért aki ismer, tudja mire számíthat ebben a hétről hétre jelentkező vélemény-riport sorozatban tőlem. Aki meg nem ismer, annak is tiszta lesz, ki a csuda az a Lévai Feri, ha elolvas három ilyen bejegyzést. Nem vagyok egy bonyolult gyerek. Szeretem a sportot, tisztelem a sportembereket és szeretem Szegedet is. Ebből induljatok ki amikor az írásaimat olvassátok. 

K.E. és K.U.ÚJ IDŐSZÁMÍTÁS

K.E. , K.U., vagyis Koronavírus Előtt és Koronavírus Után. Igen, olyan ez, mint a “cápadressz” az úszóknál, csak minden sportban, minden sportoló számára mérföldkő, ami előtt és után más a világ. A címben feltett kérdésre a válaszom: is-is. Van akinek a pályafutása végét jelentette, van akinek azt, hogy meghosszabbította. És sok olyan hatása lesz, amire most még az érintettek sem gondolnak.

Kiss Tamás, az NKM Szeged VE olimpiai bronzérmes kenusa talán még most is készülne, ha nem jön a vírus. De miután kiderült: Tokióban csak 2021-ben lesznek a Játékok, végleg eldöntötte, befejezi profi pályafutását.

Nagy Péternek, olimpikon súlyemelőnknek pedig éppen az olimpia elhalasztása miatt nyúlik valószínűleg hosszabbra a pályája, mint gondolta. Eredetileg a jövő évi, tavaszi Európa-bajnokságig tervezett, de az olimpiát nem hagyja ki, ezért ez minimum pár hónap ráadást jelent az esetében.

Hogy ki, mit kezd ezzel a világtörténelmi jelentőségű szituációval, nagyrészt rajta múlik. A sportolóknak gyakran kell a kudarcból építkezniük. Többen meg is találták már azt az oldalát a “K.E.-K.U.-jelenségnek”, amivel pozitívan lehet kijönni a nehéz helyzetből.

Szó, mi szó, ez a helyzet olyan, amivel kezdenünk kell valamit. Hát vegyünk példát a szegedi sportolókról és próbáljunk meg mi is megvizsgálni a saját életünket több szempontból és mindenki hozza meg a legjobb döntést, hogy a Koronavírus Előtthöz képest boldogabb lehessen a Koronavírus Utáni időszak. Hajrá Szeged!



LÉVAI FERI

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb