Szegedi Arcok

Szeged Napja 2020: Borovics Tamás szerint Szegeden minden nap egy élmény!

A szegedi Borovics Tamást, “Boro”-t, a színpad, a család, az élet és a szegediektől kapott elismerés az, ami a legerősebben Szegedhez köti. Az életművész, színész számára a Napfény Városa végtelenül sokat jelent. Az emberek szeretete, a megbecsülés és a nyugalom az, ami itt napról-napra élteti.

Szeged Napja 2020, a Szeged365 csapatával! Imádott városunk 1719. május 21-én kapta vissza szabad királyi városi címerét, tehát az idén 301. alkalommal ünnepeljük meg a Napfény Városát! Az idei alkalom a koronavírus árnyékában más, mint az eddigiek: elmarad a 10 napos ünnepségsorozat és vele együtt a XXVI. Szegedi Borfesztivál is. Elmarad, fizikailag. Lélekben viszont újra a Széchenyi térre repítjük a Szeged365.hu olvasóit, május 15-24. között, 10 napon át ismert szegediekkel és a rendezvény kedvenc borászaival elevenítjük fel a legromantikusabb vagy éppen legőrültebb borfeszt-élményeiket, nomeg startol a Csakazértis Borfeszt játékunk, rengeteg mennyei nedűvel! Isten éltessen Szeged!

Sz365: Amennyiben meg kellene fogalmazni azt, hogy mit jelent számodra szegedinek lenni, mit mondanál?

BT.: Itt nőttem fel. És mivel az életem legnagyobb részét itt is éltem eddig le, valamint, itt született a lányom, itt lett belőlem színész, itt ismernek el a hivatásomban, ezért számomra szegedinek lenni egyenlő a mindennel, az élet legfontosabb dolgaival.

Szeged365: Mi a legmeghatározóbb szegedi emléked?

BT.: Szegeden minden nap meghatározó, minden nap élmény, minden nap emlék. A színpadra állás természetesen minden alkalommal különleges a Napfény Városában.

Fotó: Szabó Dávid

Szeged365: Mit kaptál Szegedtől?

BT.: Megbecsülést, elismerést. Családot, gyereket, otthont. Én egy nagyon szűk, zárt közösségből érkeztem ide, ebből adódóan gyakran szükségem van a csendre, a nyugalomra, a békére, a kikapcsolódásra és bár Szeged tényleg már-már egy mediterrán, és rés multikulturális, mégis lehetőséget biztosít a visszavonulásra, a lelassulásra és ez nekem nagyon sokat jelent.

Fotó: Szabó Dávid

Sz365: Hogyan hat rád ebben a rendkívüli helyzetben a színház hiánya?

BT.: Igyekszem elfoglalni magam. Egy nagyon húzós, nagyon hajtós időszak áll mögöttem, ami után jó most megpihenni, de természetesen hiányzik a színpad és az előadásokat követő eufória.

Fotó: Szabó Dávid

Sz365: És végül, a világjárványra való tekintettel, most mit üzennél a szegedieknek?

BT.: Kitartást!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb