Sport

Szegedi tornászok Berki Krisztiánék nyomában

A felnőtt tornász válogatott szövetségi kapitánya és vezetőedzője értékelte az országos, online verseny résztvevőit, köztük a szegedi tornászokét is. A koronavírus okozta helyzet szülte viadal lényege az volt, hogy a versenyzők előre meghatározott, a kiírásban részletesen rögzített gyakorlat anyagát otthoni körülmények között filmre vegyék.

A magyar tornasport első online megmérettetése, amelyet a Magyar Torna Szövetség még áprilisban hirdetett meg a fiú utánpótlás tornászok számára rendkívül népszerű volt. Bélteki Pál és Béltekiné Kántor Tünde tanítványai is lelkesen vettek részt rajta. A beérkezett anyagokat többek között a felnőtt válogatott szövetségi kapitánya, Berki Krisztán edzője, Kovács István is értékelte.

Bélteki Pál: ”Korcsoportonként és gyakorlatonként egy tornász eredményét, felvételét kellett elküldeni. Ehhez nagyon kellett a szülői segítség! Természetesen hozzám több felvétel jött, több gyerektől. Közülük választottam a szegedi legjobbakat.”

Most megszülettek az eredmények is. Íme a szegedi, Arany Torna DSE helyezései:

I. korcsoport: kézállás: 6.Benkó Balázs. II. korcsoport: kézállás: 6.Körmendi Norman III. korcsoport: kézállás: 6. Ladányi Dávid II. korcsoport: kézállás: 5. Karácsonyi Róbert. Ülőtartás talajon: 6. Karácsonyi Róbert. Fekvőtámasz karhajlítás nyújtás: 4. Tari-Szónoky Zéteny. Gimnasztikai gyakorlatsor: 4. Papp Sámuel. IV. korcsoport: Kézállás: 8. Körmendi Zerind Fekvötámasz karhajlítás nyújtás: 8. Körmendi Zerind.

A szegedi tornászok a járvány alatt sem tétlenkedtek, de igazán elemükben a teremben érzik magukat, ahol szép sikereket értek el a versenyeken. Erről írtunk korábban a Szeged365.hu-n.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb