Blog

Én Független? Na jó bevallom, függő vagyok! ;)

Köszöntök mindenkit, Kiss Balázs vagyok 37 éve függő! Szeged függő!

Szegedet érezted már?

A Tisza-parton végy egy mély lélegzetet! Érezd a tavaszi virág, a szőke Tisza és a mosolyok illatát, amit éppen egy lágy szellő csempész az orrodba. Vigyázz, mert én a gyönyörű és romantikus parton néztem bele abba a csodálatos szempárba, ami megigézett, elrabolt és örök szerelmes boldogságba emelt. Feküdtél már hanyatt a fűben a Liget nagy tisztásán ujjaiddal a füvet simogatva, vagy ültél hanyagul a zenélő szökőkútnál, miközben simogatta az arcod a nap sugara? Sétáltál már egy boros pohárral a kezedben a Széchenyi téren, sűrű mosolyok és ezeréve nem hallott köszönések keresztüzében? Lábujjaid egy kicsit poros mólóról lógtak már a hideg Tiszába, és dobbant már a szíved a Laposon a kelleténél kétszer háromszor gyorsabban? Megtelt már a lelked gyönyörűséggel, miközben hangjegyek sétáltak a füledbe, miután megszülettek egy utcazenész kezében, vagy a Szabadtériről lopta el a szegedi szellő? Mert akkor már érezted Szegedet. 

Szegedet megcsodáltad már? 

Sétáltál már a megszokott sebességed felével a belvárosban? Nézted a mesteremberek keze által alkotott pompás épületeket, szobrokat? Csodáltad már a Dóm tér közepén állva az épületek mögé lefekvő Nap sugarait, a belvárosi hídról a fényekben táncoló huncut Tiszát? A Stefánia, Széchenyi tér büszke palotáira rácsodálkoztál már? Mert akkor Te is átérzed, hogy az árvíz vad hullámai már több, mint száz évvel ezelőtt egyesítették Európát azért, hogy sok százezer turistával együtt mi is nap mint nap csodáljuk Szegedet!

Ízlelted már Szegedet? 

Ettél már halászlébe mártott friss tápéi vagy dorozsmai kenyeret, élvezve az agyonpaprikázott lé által ízesített finom falatot? Tápéi asszonyok által szaggatott nokedlit, vagy a bőlér által pörzsöléstől finomra sült disznófület ott helyben közvetlen vágás után? Emlékszel, amikor életedben először érezted a Pick szalámi illatát, amit ezer szalámi közül is gyorsan kiválaszt az orrod? Csókoltál már a Tisza-parton szerelemtől ittasan gyönyörű női ajkakat? Akkor Te már ízlelted Szegedet!

Kiss Balázs vagyok, 37 éves Szeged függő! Boldog Születésnapot Neked szeretett városunk Szeged! Légy még több ezer évig pompázatos, érzéki és őrülten finom!  

Előző blogom: https://szeged365.hu/2020/05/13/a-mai-blogom-temaja/

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb