Közélet

Napi összefoglaló: marad a digitális oktatás, a bölcsik és az óvodák kinyithatnak, nem forgalmazhatják tovább az ízesített elektronikus cigit

Nem nőtt az új koronavírussal fertőzöttek száma Csongrád megyében az elmúlt 24 órában. Marad a tanév végéig a digitális oktatás ám a bölcsik és az óvodák kinyithatnak. És nem forgalmazhatják tovább az ízesített elektronikus cigarettát Magyarországon. Napi összefoglaló.

NEM NŐTT A FERTŐZÖTTEK SZÁMA A MEGYÉBEN

3598 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 3 idős krónikus beteg. Ezzel 470 főre emelkedett az elhunytak száma, 1454-en pedig már gyógyultan távoztak a kórházból. Az aktív fertőzöttek száma 1674 fő. Az aktív fertőzöttek harmada, 539 fő igényel kórházi kezelést,közülük 29-en vannak lélegeztetőgépen.

SZOMBATON MEGNYITJA KAPUIT AZ AQUAPOLIS STRANDFÜRDŐ RÉSZE

Indul a strandszezon: a Sziki, a Városi Sportuszoda, a Hagymatikum és a Szent Erzsébet Gyógyfürdő mellett a Napfényfürdő Aquapolis is megnyitja kapuit, szombattól 10.426 négyzetméteren lehet karantén-deltákat villantani (vagy karantén-sörhast, amelyik összejött). A hatályos kormányrendeleteknek megfelelően a beltéri medencék, élményelemek, és a Csendes Wellness még nem fognak üzemelni.

MARAD A DIGITÁLIS OKTATÁS A TANÉV VÉGÉIG, KINYITNAK A BÖLCSIK ÉS AZ ÓVODÁK

Június 15-ig érvényben marad a tantermen kívüli, digitális munkarend, az óvodák és bölcsődék viszont május második felétől visszatérnek a normális működési rendhez – közölte a köznevelési államtitkár szerdán Magyarország kormányának Facebook-oldalán.

EGYRE TÖBB SZÜLŐ TART IGÉNYT AZ ÓVODÁK ÉS A BÖLCSŐDÉK MEGNYITÁSÁRA SZEGEDEN

Egyre több szegedi szülő tart igényt a kijárási korlátozások enyhítésével egyetemben az óvodai és bölcsődei ügyeletre. A Szegedi Óvodák,-és Bölcsődék Igazgatóságának vezetői a Szeged365.hu-nak úgy nyilatkoztak, a koronavírus-járvány terjedésének megfékezése érdekében hozott rendelet, amely csak és kizárólag 5 fős csoportokban engedélyezi az intézményekben az ügyeletet, lassan de biztosan kevésnek bizonyul a szegediek körében.

NEM FORGALMAZHATJÁK TOVÁBB AZ ÍZESÍTETT ELEKTRONIKUS CIGIT SZEGEDEN SEM

Sem az ízesített elektronikus cigaretta, sem az utántöltő folyadék nem forgalmazható tovább Magyarországon. Emellett a mentolos ízesítésű cigaretta valamint cigarettadohányt is kivonják a forgalomból. Ismertette Lázár János, a nemdohányzók védelméért felelős miniszterelnöki biztos szerdán.

MAGYARORSZÁG MEGNYERTE A KORONAVÍRUS-ELLENI HARC ELSŐ SZAKASZÁT

Magyarország sikeresen zárta a koronavírus-járvány első szakaszát, jelentette ki Kásler Miklós, emberi erőforrások minisztere. Ennek köszönhetően a következő lépésekben – a készenléti állapot fenntartása mellett – fokozatosan, megfontoltan visszaállhat az egészségügy a járvány előtti munkamenetre.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb