Kikapcs

Aquapolis, Hagymatikum, Szent Erzsébet Gyógyfürdő és a többiek – mikor lesz nyitás?

Szegeden és Csongrád megyében sokan várják, hogy a fürdők ismét kinyithassanak. A Magyar Fürdőszövetség elnöke, Boros László az MTI-nek korábban azt mondta, a fürdők újranyitásának részletes szabályainak ismerete nélkül felelőtlenség újra kinyitni, mint ahogy ezt országosan 4-5 fürdő már a múlt héten megtette. Megkérdeztük, hogyan jártak vagy járnak el a különböző fürdők Szegeden és Csongrád megyében.

Arról korábban írtunk, hogy a Sziki május 22-től, a Városi Sportuszoda pedig május 25-től várja újra a látogatókat, a sportolni és kikapcsolódni vágyókat. Drégelyi Zoltán, a Szegedi Sport és Fürdők Kft. ügyvezetője a Szeged365.hu-nak elmondta: mindkét létesítmény biztonságos körülmények között várja újra a látogatókat, sportolni és kikapcsolódni vágyókat. Az egészségügyi ellátás és a higiéniai szabályok betartása továbbra is nagy szerepet kap. Előny, hogy a Sziksósfürdő Strand és Kemping részlegei viszonylag nagy felületen terülnek el, ahol a vendégek egymástól kellő távolságban eltölthetik szabadidejüket, élvezhetik a napsütést és a friss, levegőt és reményei szerint a jó időt.

A Napfényfürdő Aquapolis Szeged igazgatója, Szabó Mihály a Szeged365.hu-nak elmondta, még bizonytalan, mikor nyitnak a nagyközönség számára. Annyi bizonyos, hogy mivel – ahogy arról írt a Szeged365.hu – a Hotel Forrás pénteken újból kinyit, a kültéri medencéket is ekkortól használhatják a hotel vendégei.

A mórahalmi Szent Erzsébet Gyógyfürdő nyitásáról már beszámoltunk a korábbiakban. A szegediek körében is közkedvelt fürdőt május 20-tól vehetik igénybe a pihenni vágyók.

Az algyői Borbála Fürdő jelenleg még nem tud kinyitni. Ezt Bella Árpád, a Gyevikult Nkft. ügyvezetője mondta a Szeged365.hu-nak. Ennek oka, hogy egyetlen kültéri medencéjük van, egy termálmedence, amit a jelenlegi szabályok értelmében nem lehet újranyitni, és ugyanez igaz a beltéri medencékre. Így meg kell várniuk, mondta Bella Árpád, hogy mikor jön az enyhítés ezen medencetípusokra.

Hódmezővásárhelyen, a Török Sándor Strandfürdő és Gyarmati Dezső Sportuszoda uszoda részén már a múlt héten kinyitottak a kültéri medencék, korlátozások mellett. Egy sávban legfeljebb tíz úszó lehet, és szekrényeket is megfelelő távolságban adják ki. Az idősekre is gondoltak, védelmük érdekében külön számukra is kijelöltek egy idősávot, ők 9-12 óra között mehetnek be.

A sándorfalvi Nádastó Szabadidőpark strandvezetője, Vas Éva a Szeged365.hu-nak azt mondta, náluk a hatóságok folyamatosan vízmintákat vesznek, hisz ők természetes strand, és várhatóan az engedélyüket június 5-ével kapják meg. Kézfertőtlenítőket biztosan helyeznek majd ki, de a nyitás pillanatában hatályos szabályok szerint kell eljárni, amit még nem tudnak.

Sándorfalva Nádastó Szabadidőpark | Sándorfalvi strand | Strand.hu
fotó: strand.hu

A makói Hagymatikum Fürdőbe is sokan szeretnek járni, Szegedről is. Itt is a kültéri medencéket nyitják meg, 2 gyermekmedencét és egy 33 méteres tanmedencét, az élménymedencét és a csúszdamedencét, hétvégente csúszdával. A Hagymatikum hétfőn nyit.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb