Közélet

Napi összefoglaló: továbbra is fenn kell tartani a korlátozásokat, nem nőtt a fertőzöttek száma a megyében

Szlávik János szerint továbbra is fenn kell tartani az új koronavírus terjedése érdekében hozott korlátozásokat. Magyarország jól teljesített a világjárvány elleni védekezés első szakaszában és immár tíz napja nem regisztráltak új fertőzöttet a megyében.

TÍZ NAPJA NEM NŐTT A FERTŐZÖTTEK SZÁMA A MEGYÉBEN

3741 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 4 krónikus beteg. Ezzel 486 főre emelkedett az elhunytak száma, 1690-en pedig már gyógyultan távoztak a kórházból. Az aktív fertőzöttek száma 1565 főre csökkent. Az aktív fertőzöttek 42%-a, az elhunytak 61%-a, a gyógyultak 49%-a budapesti.   442 fő igényel kórházi kezelést, közülük 28-an vannak lélegeztetőgépen.

EREDMÉNYESEN TELJESÍTETT MAGYARORSZÁG A VÍRUS ELLENI KÜZDELEM ELSŐ SZAKASZÁBAN

Magyarország eredményesen teljesített az új koronavírus első szakaszában, ezért megtörténhet a rendkívüli jogrend visszavonása, fogalmazott a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában.

SZLÁVIK: TOVÁBBRA IS FENN KELL TARTANI A KORLÁTOZÁSOKAT

Szlávik János szerint továbbra is fenn kell tartani a koronavírus-járvány elleni védekezésért hozott bizonyos korlátozásokat, erről a Szent László Kórház infektológus főorvosa vasárnap az M1 aktuális csatornán beszélt.

JÚNIUS MÁSODIKÁTÓL OKTATÁSI CÉLLAL HASZNÁLHATÓAK A SZEGEDI OKTATÁSI INTÉZMÉNYEK

Június másodikától oktatási céllal Szegeden is használhatók lesznek az iskolaépületek. A vidéki bölcsődék és óvodák hétfőtől, a fővárosiak pedig szintén június másodikától térnek vissza a “normális működési rendhez” – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős államtitkára a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs vasárnapi online sajtótájékoztatóján.

KÖZEL 12 EZREN VANNAK MAGYARORSZÁGON HATÓSÁGI HÁZI KARANTÉNBAN

Jelenleg 11 934 fő van hatósági házi karanténban. Közülük 1392-en regisztráltak a nemrégiben létrehozott hatósági házi karantén elektronikus ellenőrzését szolgáló mobiltelefonos alkalmazásra. Az aktív felhasználók száma 910 – közölte a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának munkatársa vasárnap online sajtótájékoztatón.

A VÍRUS ELLENI VÉDEKEZÉS ALAPFELTÉTELEI: MEGFELELŐ MENNYISÉGŰ ÉS MINŐSÉGŰ VÉDŐESZKÖZ

Az új koronavírus elleni védekezés alapfeltétele a megfelelő mennyiségű és minőségű készlet, írta a külgazdasági és külügyminiszter a közösségi oldalán vasárnap.

A SZEGEDI SZÜLŐKNEK IS SEGÍTSÉG, HOGY NEM MARADNAK EL A NYÁRI TÁBOROK

A szegedi szülőknek is nagy segítség, hogy 2020-ban sem maradnak el a nyári táborok a koronavírus-járvány miatt.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb