Mindenmás

A szegedi bölcsődék visszatértek a normális működési rendhez

A szegedi bölcsődék visszatértek a normális működési rendhez. A helyi intézményrendszer vezetője a Szeged365.hu-nak úgy nyilatkozott: a koronavírus-járvány terjedésének megfékezése érdekében hozott rendelet enyhítése örvendetes, ugyanis az eddig csak 5 fős csoportokban engedélyezett  ügyelet, kevésnek bizonyult a szegediek körében.

Király Sándorné, a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzat Bölcsődéi és Gyermekjóléti Központjának Igazgatósági vezetője ismertette: a kijárási korlátozások enyhítése óta, több, mint 500 szülő tartott már igényt arra, hogy gyermeke bölcsődei ügyeleti ellátásban részesüljön.

Mint azt elmondta, a bölcsődevezetők a múlt héten értesítették a szegedi anyukákat és apukákat a helyi bölcsődék nyitvatartásának üzemeléséről, akiktől azt kérték, hogy időben jelezzék, ha a gyermeküket el szeretnék helyezni a szegedi bölcsődék bármelyikében.

Fotó: szegedpolus.hu

A szülők emellett tájékoztatást kaptak arról is, hogy az ebédet mikor és hogyan lehet majd befizetni valamit azt is elmondták nekik, hogy a koronavírus-járványra való tekintettel a gyerkőcöket milyen szabályok és körülmények mentén helyezhetik el a bölcsődékben.

Király Sándorné azt is ismertette, hogy a héten 581 fő vette igénybe mindezt és véleménye szerint júniusban ez a szám közel 800 gyerekre rúg majd ki, júliusban és augusztusban pedig már minden bizonnyal mind a 958-an igénylik majd az ügyeleti az ellátást.

Végül az  igazgatónő ismét kiemelte: a szegedi bölcsődék közül jelenleg a 15 helyett csak 14-ben vehető igénybe az ügyeleti ellátás, a Siha közi bölcsőde ugyanis még mindig felújítás alatt van, ami azt jelenti, hogy azokat a csoportokat, amelyek ott működtek, szétosztották és áthelyezték a másik, 14 bölcsődébe.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb