Közélet

Napi összefoglaló: 8 beteg hunyt el koronavírusban; előzetes letartóztatásban a rabló; július 1-ig parkolhatunk ingyen Szegeden

Annak ellenére, hogy Magyarországon alapvetően csökken a megbetegedések száma, sőt, az aktív fertőzöttek száma már napok óta kisebb, mint a gyógyultaké, a mai napon is sajnos 8 újabb beteg hunyt el. Előzetes letartóztatásba helyezték a postai és virágbolti rablót. Gyönyörű képeken mutatjuk a Móra Ferenc Múzeum új kilátóját, és júniusig tarthat a veszélyhelyzet, július 1-ig parkolhatunk ingyen. Napi összefoglalónk következik.

8 ELHUNYT SZEMÉLY ORSZÁGOSAN, NINCS ÚJ FERTŐZÖTT A MEGYÉBEN

Ma reggelre virradóra 8 beteg hunyt el koronavírusban. Bár a gyógyultak száma nagymértékben emelkedik. Csongrád megyében már másfél hete nincs újonnan fertőzött személy.

RÁCS MÖGÖTT MARAD A POSTAI ÉS VIRÁGBOLTI RABLÓ

A Szegedi Járásbíróság elrendelte annak az 51 éves férfinak az előzetes letartóztatását, aki alaposan gyanúsítható a múlt hét csütörtöki Csongrádi sugárúti postafiók kirablásának kísérletével, valamint szombaton a Rózsa utcai virágbolt kirablásával. Előzetes letartóztatása egyelőre 1 hónapra szól.

“NE LÉGY AGYHALOTT!!”

Ezzel a frappáns mondattal szólítja fel a szemetelőket a kiskundorozsmai Faragó téren, az ottani hulladékgyűjtő sziget fölé kihelyezett molinó. Az ötletgazda Mihálffy Béla, önkormányzati képviselő elsőként a Szeged365.hu-nak szólalt meg az extrém felhívás kapcsán.

SZEGED365 FOTÓRIPORT A MÓRA FERENC MÚZEUMBÓL

Lélegzetelállító fotókkal, valamint egy interjúval mutattuk be, hogy új kilátóval bővül a szegedi Móra Ferenc Múzeum, megújul a Vár és a Kőtár.

JÚNIUSIG TARTHAT A VESZÉLYHELYZET, JÚLIUS 1-IG AZ INGYENES PARKOLÁS

Országosan beszámoltunk arról, hogy országosan júniusban megszűnhet a veszélyhelyzet, míg a köztéri ingyenes parkolás július 1-ig maradhat fenn. Van aki örül ennek, más kevésbé.

MEGVAN A KÖLTSÉGVETÉS TERVEZETE

A 2021-es költségvetés a gazdaságvédelem költségvetése a járványügyi készültség fenntartásával – mondta Varga Mihály pénzügyminiszter a parlamentben kedden, a költségvetési törvény tervezetének átadásakor.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb