Közélet

Sokan útra kelnek a hosszú hétvégén – csak egyelőre nem Szeged felé

A Szallas.hu internetes portál ír arról, hogy beindult az üdülési kedv: 8 nap alatt megduplázódott a mostani, pünkösdi hosszú hétvégére megtett foglalások száma. A legnépszerűbb úticélok között azonban egyelőre nincs Szeged, bár ennek a Szegedi Tourinform iroda vezetője szerint önmagában nincs különösebb jelentősége, igaz, a Szabadtéri Játékok idei elmaradását a város meg fogja érezni.

Május 11-18-a között megduplázódott a Szallas.hu-n leadott foglalások száma, ami azóta is exponenciálisan nő. „Idén január 1-je és május 27-e között már 40 százalék alatti az elmaradás tavalyi év ugyanezen időszakához képest a foglalások számát tekintve, holott bő egy hete még a harmadát sem érte el” – mondta Szigetvári József, a Szallas.hu Csoport vezérigazgatója.

Ahogy a cikk írja, a foglalások kétharmada 50 ezer forint alatti kategóriát képvisel, az átlagos foglalási érték 49 ezer forint, ami mintegy 9 százalékos emelkedés tavalyhoz képest. A legtelítettebb nap május 30-a, szombat lesz. Átlagosan 2 éjszakát üdülünk és 3 főre foglalunk pünkösdkor. A leggyakoribb szállástípusok a foglalások szerint az apartmanok (27,31%), vendégházak (19,44%) és panziók (17,64%). Míg korábban jellemzően a foglalások fele hotelbe szólt, jelenleg alig 30 százalék körüli részt tesznek ki.

A cikk azt is írja, hogy Siófok, Eger, Balatonfüred, Zalakaros és Gyula szálláshelyei iránt érdeklődtek a legtöbben, de Nyíregyháza, Hévíz, Hajdúszoboszló, Miskolctapolca és Pécs is kelendőek.

Ács Szilvia, a Szegedi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója a Szeged365.hu-nak elmondta, hogy Szeged inkább majd a Szegedi Szabadtéri Játékok hiányát fogja megérezni, akárcsak a már elmúlt Szeged Napja rendezvényeket. Mivel Szeged elsősorban fesztiválváros, ezek a leginkább turistacsalogató rendezvények. Szeged idei nyári turisztikai szezonjával kapcsolatos konzekvenciát ősszel érdemes levonni, tette hozzá Ács Szilvia.

Forrás: szallas.hu
A képek illusztrációk; fotók: Szabó Dávid

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb