Közélet

Napi összefoglaló: nem regisztráltak új fertőzöttet Szegeden, szerdán dönt az Országgyűlés a vészhelyzetről, jön az új nemzeti konzultáció

Egyre inkább lassul a járvány hazánkban, nem regisztráltak az elmúlt 24 órában újabb fertőzöttet a megyében, szerdán dönt az Országgyűlés a veszélyhelyzetről, jön az új nemzeti konzultáció és újraindult a belföldi turizmus.

LASSUL A JÁRVÁNY MAGYARORSZÁGON, 115 FERTŐZÖTT TOVÁBBRA IS A MEGYÉBEN

Az előző 24 óra mérlege: 15 magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 3892 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Egy 69 éves, daganatos betegségben szenvedő nő a járvány újabb áldozata, vele együtt 527 főre emelkedett az elhunytak száma, 2156-an pedig már meggyógyultak. Szegeden továbbra sincs új fertőzött.

SZERDÁN TÁRGYAL A VESZÉLYHELYZET MEGSZÜNTETÉSÉRŐL AZ ORSZÁGGYŰLÉS

Szerdán tárgyal a veszélyhelyzet megszüntetéséről az Országgyűlés. A képviselők kedden ismét a kormány tagjait kérdezhetik, majd a hét közepén a koronavírus-járvány miatt elrendelt veszélyhelyzet megszüntetéséről kezdenek el tárgyalni, míg csütörtökön a trianoni békeszerződés aláírásának századik évfordulója alkalmából tartanak emlékülést.

  

NÉHÁNY NAP ÉS KEZDETÉT VESZI AZ ÚJ NEMZETI KONZULTÁCIÓ

Néhány nap és kezdetét veszi az új Nemzeti konzultáció, a kormány véglegesítette a kérdőívet és a következő napokban témakörönként mutatja be annak kérdéseit. Ezek gyártása és postázása június elején indul – közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ hétfőn.

KÖZEL 600 EGÉSZSÉGÜGYI DOLGOZÓ LETT EDDIG ITTHON KORONAVÍRUSOS

A járvány kitörése óta 576 egészségügyi dolgozó fertőződött meg, ami az összes fertőzött 14,8 %-át jelenti – válaszolta az RTL Klub Híradónak az operatív törzs. Közülük jelenleg négyen szorulnak kórházi ellátásra, a dolgozók többsége már meggyógyult.

MEGELŐZHETŐ LEHET A MÁSODIK HULLÁM

Hozzá kell szokni, hogy a koronavírus-járvány nem tűnik el teljesen, szórványos esetek nagy valószínűséggel továbbra is lesznek – hívta fel a figyelmet Rusvai Miklós víruskutató az M1 aktuális csatorna hétfő reggeli műsorában. A kutató hangsúlyozta: egy – több szempontot figyelembe vevő – “finomhangolással” megelőzhető lehet egy második hullám.

ÚJRAINDULT A BELFÖLDI TURIZMUS

A pünkösdi hosszú hétvégén újraindult a belföldi turizmus, ismertette a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgató-helyettese az M1 aktuális csatornán hétfőn Hévízről bejelentkezve.

MEGVAN MI LESZ A MÁR BEFIZETETT UTAZÁSOK DÍJÁNAK SORSA

Megvan mi lesz a már befizetett utazások díjának sorsa, a Magyar Közlönyben ugyanis már elérhető az a kormányrendelet, amely ismerteti, hogy hogyan kell eljárni a korábban az utazó részéről már befizetett, de a koronavírus miatt meghiúsult utazások esetében – adta hírül az Origo.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb