Kikapcs

Lukács Laci visszaszólt a Nox szegedi énekesnőjének

Először reagáltak Lukács Laciék együttes arra, hogy gyakorlatilag személyre szabottan rájuk írtak egy kormányrendeletet, kimondva, hogy csak azon a két napon szabad az országban autós koncerteket tartani, amikorra a Tankcsapda már előzőleg úgyis hirdetett két ilyet – írja a Stenk blog. A tankok a hétvégén kifakadt, szegedi születésű Péter-Szabó Szilviának is reagáltak.

A HÉTVÉGÉN ÍRTUK

Bár a hagyományos koncerteknek még nyista, Lukács Laci és bandája megtalálja a módját a legális koncertezésnek: péntek este Debrecenben, szombaton Székesfehérváron, 500-500 autósnak döngettek a Tankok. Azért Szeged még beférhetett volna vasárnapra:

Péter Szabó Szilvia, a 2009-ben feloszlott Nox szegedi származású ex-énekesnője Facebook posztban akadt ki a Tankcsapda autós koncert-sorozatán. “Nagyon fáj most a lelkem” – írta Facebook-bejegyzésében Szilvi, miután megtudta, hogy nem kerülhet sor arra az autós koncertsorozatra, amelyet már hosszú hetek óta próbált előkészíteni a stábjával. Állítása szerint már startra készen állt az egész turné, amely most meghiúsult.

41 PERCES VIDEÓBAN REAGÁLTAK A TANKOK

A koncertek miatt hideget és meleget is kapó Lukácsék egy laza 41 perces videóban reagáltak tegnap. “Itt igazából arról van szó, hogy mi kitaláljuk az ötletet, a Mol-nak mint főszponzorunknak pedig (…) nagyon tetszett ez az ötlet. Innentől kezdve egy rahedli emberen és ügynökségen keresztül elkezdődik ennek a szervezése. És valahogy, én megmondom őszintén, egyikünk sem tudja pontosan, hogy, de valahogy sikerült elintézni, hogy két napra – ahogy megtudtuk, teszt-jelleggel, hogy ki legyen próbálva, működik ez a rendezvény, beválik-e – meg tudjuk csinálni ezeket a koncerteket” – ecsetelte a történteket a Tankcsapda frontembere.

Sidlovics Gábor, azaz Sidi, az együttes gitárosa azt is elmondta: a Tankcsapda három tagja „nem kapott és nem is kért” fellépti díjat a koncertekért, csak annyit kértek, hogy a stáb tagjai – akiknek a járvány miatt amúgy is alig van vagy egyáltalán nincs munkájuk – kapjanak fizetést. Az együttes tagjai közölték: kikérik maguknak, hogy azt mondják róluk, lefeküdtek a kormánynak, miközben ők csak adni akarnak a közönségnek, akár a koncerttel, akár azzal, hogy a napokban összegyűjtöttek 2 millió 250 ezer forintot a koronavírus-járvány miatt rossz helyzetbe került debreceni családoknak.

Közölték azt is, hogy ha Gyurcsány Ferenc tette volna lehetővé az autós koncert megtartását, akkor azt mondták volna, “Feri bácsi, nagyon köszönjük”, így viszont Orbán Viktornak köszönik meg. Hozzátették: a pár hónappal korábbi, közönség nélküli, élőben közvetített koncertjüket „pont Kósa Lajos” fújatta le, így végül az utolsó pillanatban kellett új helyszínt keresniük hozzá.

VÁLASZOLTAK A SZEGEDI ÉNEKESNŐNEK

Reagáltak arra is, hogy a néhai NOX együttes énekese, Péter Szabó Szilvia a Tankcsapda autós koncertjei után közölte: neki már nem engedélyeztek egy hasonló autós turnét. A videóban erről azt mondták, nagyon szurkolnak az énekesnőnek, hogy neki is összejöjjön a dolog, de hát nem csoda, hogy nem engedélyezték a turnéját, hiszen a Tankcsapda koncertjeinek dátumain kívül semmikor máskor nem lehetett ilyen koncerteket tartani, és nem is igazán értik, hogyhogy ennek ellenére turnészervezésbe fogott az énekesnő. De úgy gondolják, épp az ő koncertjeik sikere teheti majd lehetővé, hogy mások is tarthassanak autós koncerteket.

Forrás: Index.hu, Stenk blog

Fotók: MTI, Tankcsapda Facebook

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb