Közélet

Még nem olyan jó buli Horvátországba utazni

Bár nyolc ország lakosai szabadon utazhatnak az Adriára, hazatéréskor két hét házi karanténra kell felkészülni az érvényes szabályozások szerint.

Kiss Róbert rendőr alezredes, a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs tagja arra figyelmeztetett, hogy bár május 28-a óta a magyarok szabadon utazhatnak Horvátországba, a hatályos hazai szabályozás értelmében a Magyarországra visszatérőknek két hetes hatósági házi karanténba kell vonulniuk.

Az elmúlt 24 órában 770 karantént rendeltek el, így jelenleg 11 172 főt érint az intézkedés. Bár a kijárási korlátozások enyhültek, a hatóságok komolyan veszik a munkájukat: eddig 418 esetben indult büntetőeljárás a veszélyhelyzettel összefüggésben, csalás miatt 128, rémhírterjesztés miatt 120, közveszéllyel fenyegetés miatt 29, járványügyi szabályszegés miatt 21 eljárás indult.

VÁRAKOZÁSRA KELL SZÁMÍTANI A HATÁROKON

Az operatív törzs ügyeleti központjának munkatársa elmondta: a buszforgalomban a kilépőoldalon Röszkénél egyórás várakozással kell számolni, a személyforgalomban Hegyeshalomnál egy óra alatt lehet átjutni a határon. Teherforgalomban a belépőoldalon Tompánál, Röszkénél és Csanádpalotánál két-két órás, Ártándnál  és Csengersimánál egy-egy órás kényszerpihenőre kell készülni.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb