Hirdetés
Hirdetés
1.1 C
Szeged
2021, március 2., kedd

Hirdetés
Hirdetés
Kezdőlap Közélet Müller Cecília: 102 éves volt a legidősebb koronavírus-beteg, aki meggyógyult Magyarországon

Müller Cecília: 102 éves volt a legidősebb koronavírus-beteg, aki meggyógyult Magyarországon

102 éves volt az a legidősebb koronavírus-beteg, aki gyógyultan távozott a Dél-pesti Centrumkórházból – mondta Müller Cecília országos tisztifőorvos az Opertív Törzs szerdai sajtótájékoztatóján. Kedvező tendencia látható az idősek otthonaiban, nem nőtt a fertőzéssel érintett intézmények száma.

10 ÚJ ESET, 2 ÁLDOZAT AZ ELŐZŐ 24 ÓRÁBAN

Müller Cecília a legfrissebb járványügyi adatokat ismertetve elmondta: az elmúlt 24 órában 10 újabb esetet regisztráltak, két ember halt meg. Az aktív fertőzöttek száma 1207, 414 beteget ápolnak kórházban, közülük 24-en vannak lélegeztetőgépen. Hozzátette: jelenleg is 33 intézményben vannak fertőzöttek, a betegek és az ápolók gyógyulnak, utóbbiak ismét munkába tudnak állni. A 33 otthonban élő 5991 gondozott között 899 pozitív esetet találtak, 468-an már meggyógyultak. Azt mondta, a koronavírus-fertőzés miatt lezárt kórházi osztályok felszabadulásával folyamatosan bővül a nem koronavírusos betegek egészségügyi ellátása.     

A VÍRUS ITT VAN VELÜNK

Müller Cecília hangsúlyozta: “a vírus itt van velünk”, továbbra is világjárványról beszélünk. A keddi adatok szerint a világban mintegy 6 millió 400 ezer fertőzöttet tartanak nyilván és naponta közel százezer fővel emelkedik a számuk, a halálozások pedig meghaladják a 38 ezret. Közölte Európában több mint kétmillió fertőzöttet regisztráltak keddig, az Egyesült Államokban pedig 1 millió 860 ezret. Új esetekkel leginkább az Egyesült Államok érintett, ahol 22 ezer új fertőzöttet tartanak nyilván, ezt követi Brazília (14,5 ezer), Oroszország (9 ezer), India (8 ezer) és Peru (5,5 ezer).     

RAJTOL A VIZSGAIDŐSZAK

Az országos tisztifőorvos fontosnak nevezte, hogy a felsőoktatási vizsgáknál a teremben egyszerre csak a vizsgáztató és legfeljebb két diák tartózkodjon. Mindegyikük számára ajánlott, de nem kötelező a maszk viselése – mondta. A vizsgázóktól azt kérte, vigyenek saját eszközöket magukkal, ha lehetséges tartsák nyitva a terem ablakát. A közös vizsgákon is gondoskodni kell a megfelelő távolságtartás biztosításáról – emelte ki, és a vizsgázókat is arra kérte, hogy ne verődjenek össze nagyobb csoportokba.     

102 ÉVES VOLT A LEGIDŐSEBB MAGYAR, AKI LEKÜZDÖTTE A KORONAVÍRUST

Kérdésre válaszolva Müller Cecília elmondta: 102 éves volt az a legidősebb beteg, aki gyógyultan távozott a Dél-pesti Centrumkórházból. Arról is beszélt: a legtöbb szakvélemény valószínűsíti, hogy a koronavírus köztünk marad, és a téli szezonban az influenzavírus mellett többletmegbetegedést produkál. Ezt azonban a tapasztalatok alapján felkészülten várják már a szakemberek, a magyar egészségügy több forgatókönyvvel is készül. Müller Cecília megerősítette: a karanténként funkcionáló lakásokba hibaelhárítás céljából a szolgáltatók dolgozói bemehetnek, mert “nyilván van olyan veszélyhelyzet, ami nem várathat magára”. A szakembereknek ilyenkor maszkot és kesztyűt kell viselni – tette hozzá.

A PARLAMENT MA ELEMZI A HELYZETET, A DÖNTÉSEKRŐL CSÜTÖRTÖKÖN ADNAK TÁJÉKOZTATÁST

A kormány szerdai ülésén is elemzi a járványügyi helyzetet – mondta a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának munkatársa az online sajtótájékoztatón. Kiss Róbert rendőr alezredes hozzátette: a döntésekről csütörtökön adnak részletes tájékoztatást.

A MAI NAP LEGFONTOSABB ADATAI

Újabb 10 magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 3931 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 2 idős, krónikus beteg. A koronavírus ezzel összesen 534 áldozatot követelt, 2190-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 1207 főre csökkent.

Fertőzöttek száma, országosan: 3931 (változás +10) fő

Aktív fertőzöttek száma: 1207 fő (változás: -2) fő

Fertőzöttek száma, Csongrád megyében: 115 fő (nincs változás) fő

Elhunytak száma: 534 (változás +2) fő

Gyógyultak száma: 2190 (változás +30) fő

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Legfrissebb

- Hirdetés -