Közélet

Sajtótájékoztató, élőben a Szeged365.hu-n: 1.3 millió forint gyűlt össze a Valahol Európában jótékonysági műsorból

A Szegedi Nemzeti Színház megsegítésére szervezett jótékonysági estet a Szent-Györgyi Albert Rotary Club és a Szeged Első Lions Club. Az online kezdeményezésből több mint 1,3 millió forint gyűlt össze, amit a szervezők ma adnak át az intézmény előcsarnokában – az eseményt élőben közvetítjük:

https://www.facebook.com/szeged365/videos/259390418807973/?modal=admin_todo_tour

A járványügyi veszélyhelyzet a Szegedi Nemzeti Színház életében is éreztette hatását. A társulat megsegítésére szervezte meg a Szeged Első Lions Club és a Szent-Györgyi Albert Rotary Club a jótékonysági estet, amelyen 1,3 millió forint gyűlt össze.

A támogatás jó helyre fog kerülni: a nézők biztonságérzetét növelő műszaki eszközökre fogjuk fordítani az összeget – mondta el Barnák László, a Szegedi Nemzeti Színház főigazgatója.

Szegedhez szorosan kötődik a Valahol Európában musical, a nagy sikerű darab bemutatásának 25. évfordulója alkalmából egykori és jelenlegi szereplők osztottak meg kulisszatitkokat. Az online adást a Szegedi Televízió állította össze, a jótékonysági est ötlete pedig két civil szervezet jóvoltából jöhetett létre.

Kicsit furcsa most ez a helyzet, mert a támogatóból lett támogatott, ugyanis a színház rengeteget segített civil szervezeteknek, hogy jótékonysági esteket rendezzenek. Jó érzés volt ebből most egy kicsit visszaadni. – vette át a szót Palotás Sándor, a Szent-Györgyi Albert Rotary Club Szeged soros elnöke.

Az érintettekkel készített interjút hamarosan hozzuk a Szeged365.hu-n!

KORÁBBAN ÍRTUK A TÉMÁBAN

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb