Közélet

Napi összefoglaló: 3931 hazai fertőzöttnél tart a járvány, 102 éves a legidősebb gyógyult, holnap nagy bejelentés jöhet

Vártunk ma egy nagy bejelentést a veszélyhelyzetről (egészen pontosan, annak feloldásáról), de nem jött, viszont kaptunk helyette olyan mennyiségű történést, hogy ketté állt a fülünk. Máris mutatjuk a szerdai nap legfontosabb híreit, a Szeged táblán innen és túlról…

KEZDJÜK A SZÁMOKKAL: KORONAVÍRUS, 2020.06.03., SZEGED, MAGYARORSZÁG, NAGYVILÁG

Így állt a járványhelyzet a ma reggeli órákban, a Nemzeti Népegészségügyi Központ és a Jonhs Hopkins Egyetem számsorai alapján. Elsőként érkezzenek a hazai adatok.

Fertőzöttek száma, országosan: 3931 (változás +10) fő

Aktív fertőzöttek száma: 1207 fő (változás: -2) fő

Fertőzöttek száma, Csongrád megyében: 115 fő (nincs változás) fő

Elhunytak száma: 534 (változás +2) fő

Gyógyultak száma: 2190 (változás +30) fő

A nagyvilágban ma reggel 6.382.952 fertőzöttnél tartott a járvány:

Koreából üzemel egy (a fenti egyetem információiból dolgozó) “koronavírus live stream” is, ami elég precíz pontossággal mutatja az aktuális adatokat, ez a cikkünk megírásának időpontjában (20:10) már 6.500.000 felett jár(t):

A MAI OPERATÍV TÖRZS TÁJÉKOZTATÓ LEGFONTOSABB TÖRTÉNÉSEI

102 éves volt az a legidősebb koronavírus-beteg, aki gyógyultan távozott a Dél-pesti Centrumkórházból – mondta Müller Cecília országos tisztifőorvos az Opertív Törzs szerdai sajtótájékoztatóján. Kedvező tendencia látható az idősek otthonaiban, nem nőtt a fertőzéssel érintett intézmények száma.

AMIRE VÁRTUNK, DE NEM TÖRTÉNT MEG

A koronavírus-járvány miatt elrendelt veszélyhelyzet megszüntetéséről kezdtek tárgyalni ma az Országgyűlésben. Számítottunk rá, hogy valamiféle bejelentés már lehet belőle a délutáni órákra, de az információink szerint csak csütörtökön fognak róla kommunikálni.

EGY KIS HAPPY END, A VÉGÉRE

Közel 1.5 millió forintnyi adományban részesült a Szegedi Nemzeti Színház. A jótékonysági eseményre május 9-én online került sor, amelyet a Szeged Első Lions Club és a Szent-Györgyi Albert Rotary Club a Dömötör Díj szervezői hoztak létre a színház életben tartása érdekében.

Ma volt a díjátadó, naná, hogy ott voltunk:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb