Kikapcs

Szeged365 kikapcs: trianoni megemlékezés Szegeden, élőzene a Hágiban, Lotfi Begi a házban

Ma sem hagyunk unatkozni, mutatunk három klassz programot, amivel tartalmasan ütheted el a szabadiőt. Egyrészt megmutatjuk, hogy hol, mikor és hogyan tudsz a 100 éves trianoni békediktátumra megemlékezni Szegeden. Majd ajánlunk egy szuper élőzenés mulattságot a Hágiban, de megosztunk veled egy remek DJ szettet is, amelyre odahahaza tudsz lazulni.

ÍGY EMLÉKEZÜNK TRIANONRA

Csütörtökön lesz kereken 100 éve, hogy a Versailles-i Nagy Trianon Kastély folyosóján, a La galérie des Cotelles-ben aláírták a Magyarországot szétszabdaló békediktátumot. A fájdalmas pillanatra 1920. június 4-én, 16:32-kor került sor.

Trianon 100. évfordulóján a következő helyeken emlékezhetsz meg a Napfény Városában:

  • ellátogathatsz a Dómba, ahol megkondulnak a harangok, ezt követően pedig 19:30-kor szentmise kezdődik
  • egy percre megáll a tömegközlekedés, 16:30-kor te is megállhatsz egy percre
  • félárbócra engedik a városházán lévő nemzeti lobogót a trianoni békediktátum 100. évfordulóján, ahol a Szegedi Szimfonikus Zenekar fanfárosai gyászdalokat adnak elő a városháza erkélyén, ugyancsak 16:30-kor, hallgasd őket szabadon te is

ÉLŐZENÉS MULATTSÁG A HÁGIBAN

A Napfény Városában újraindult az élet és ezzel együtt újraindulatak a szabadtéri programok is. A Hágiban júniusban minden csütörtök este 19:00 és 22:30 között élőzenés produkciókat élvezhetsz. Ne maradj le! Katt a képre a részletekért:

LOTFI BEGI A HÁZBAN

Lotfi Begi a magyarok egyik legismertebb lemezlovasa és producere a koronavírus-járvány ideje alatt futó, Maradj Otthon Feszivál egyik legkiemelkedőbb alakja volt. A vírus terjedésének megfékezése érdekében bevezetett kijárási korlátozások enyhítése után a karantén záróepizódjként egy a One Future Streamfesten letolt szettjét közölte.

A DJ elmondása szerint egyelőre nem készül új, az online térben bemutatni kívánt produkcióval, az utolsót azonban érdemes visszanézni. Nyiss ki egy üveg bort, vagy bonts fel egy hideg sört, irány az erkély a kert vagy a kanapé, élvezd a zenét, lazulj el, elvégre mindjárt itt a hétvége!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb