Közélet

Napi összefoglaló: Trianon100, Csongrád-Csanád, nyugvóponton a járvány

Hogy mi történt Trianon 100. évfordulóján a Napfény Városában? Van miről mesélnünk, nem is kevés! Mától Csongrád-Csanád megyében lakunk, egy percre megállt Szeged, közben pedig Gulyás Gergely nagy bejelentéseket tett. Mutatjuk a legfontosabb csütörtöki híreket!

KORONAVÍRUS: LECSENGŐ JÁRVÁNY, 20 NAPJA ÉRINTETLEN SZEGED

Újabb 23 magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 3954 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Szegeden gyakorlatilag 3 hete nem regisztráltak új beteget (egyetlen főt leszámítva, neki jobbulást kívánunk).

Fertőzöttek száma, országosan: 3954 (változás +23) fő

Aktív fertőzöttek száma: 1210 fő (változás: – 3) fő

Fertőzöttek száma, Csongrád megyében: 115 fő (nincs változás) fő

Elhunytak száma: 539 (változás +5) fő

Gyógyultak száma: 2205 (változás +15) fő

Nekünk kezd jó kedvünk lenni.

Véget ért az összenépi rettegés korszaka, indul az élet Szegeden.

Müller Cecília szerint a járvány nyugvópontra érkezett:

Gulyás Gergely ledobta a pozitív hír – napalmot ma délután: június 16-tól megszűnhet a veszélyhelyzet, nyithatnak a mozik, színházak. Az idősek vásárlási sávja viszont marad…

TRIANON 100. ÖSSZETARTOZUNK!

Otthonunk új neve: Csongrád-Csanád megye!

Trianon 100. évfordulóján iktatták be az új nevet. Ott voltunk, mutatjuk az összes fejleményt:

16:30 – kor egy percre megállt a tömegközlekedés, a Szegedi Fogadalmi Templomban megkondultak a harangok, a városháza erkélyén pedig a Szegedi Szimfonikus Zenekar fanfárosai játszottak. Este 21:00-tól őrtűzzel emlékeznek a röszkei határnál, jövünk élőben! 

Az alábbi kollázzsal emlékezett a Trianoni Békediktátum megkötésének 100. évfordulójára Magyarország miniszterelnöke. A 8 fotóból álló összeállításon az “összetartozunk” feliratot tartja egy-egy szereplő az elcsatolt területekről (Felvidék, Kárpátalja, Őrvidék, Erdély, Muravidék, Szlavónia, Vajdaság), míg Orbán Viktor ugyanezt teszi a csonka-Magyarországon készült fényképen.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb