Kikapcs

Újraindul az élet Szeged egyik legszebb kiállítóhelyén, a REÖK-ben

Virtuális seregszemlével, acélszobrászati kiállítással és Nagy Gábor, Munkácsy-díjas festő – és grafikusművész tárlatával is várja idén az érdeklődőket a szegedi REÖK. Bár a termek még zárva tartanak, hamarosan beindul az élet Szeged egyik legszebb kiállítóhelyén.

Jövő héttől több mint száz alkotással találkozhatunk a Reökben: egy különleges virtuális kiállítással valósul meg az idei Táblaképfestészeti Biennálé.

2008 óta minden tavasszal itt ünneplik a kortárs magyar művészetet, de a kétévente megrendezett seregszemlét idén a vírushelyzet miatt nem lehetett fizikálisan megrendezni, ám a technika segítségével folytatódhat a kultúrmisszió, így június 8-tól az online térben barangolhatnak a „látogatók”.

„Úgy gondoljuk, hogy a jövőben lehet ennek még folytatása, ahogy a világ összes múzeuma, kiállítóhelye és galériája átállt különböző virtuális kiállítások szervezésére és rendezésére, mi is próbálunk ebből a helyzetből előnyt kovácsolni, és ha sikeres lesz ez a programunk, akkor ezt folytatnánk is”- mondta Dr. Nátyi Róbert, a REÖK vezető kurátora.

A reményeik szerint nyártól folytatódhatnak a fizikális kiállítások is, a biennálé után például egy acélszobrászati seregszemlét terveznek. Ezen a tárlaton a kisplasztikától a köztéri plasztikai méretekig láthatók alkotások, de a pandémia miatt elmaradt régóta várt Nagy Gábor tárlatot is megtartanák. A Munkácsy-díjas festő- és grafikusművész 70. születésnapjára tervezett életműkiállításon a tervek szerint csaknem 200 alkotást tekinthetnek meg az érdeklődők.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb