Közélet

Napi összefoglaló: nem nőtt a fertőzöttek száma a megyében, megnyitott a szlovák és az osztrák határ, változott a vasúti menetrend

Nem nőtt az elmúlt 24 órában a megyében a fertőzöttek száma, továbbra is 13 aktív főt tartanak nyilván, hárman azonban országosan ismét életüket vesztették. Megnyílt a magyar-szlovák és a magyar-osztrák határátkelő, illetve változott a vasúti menetrendek rendje is, ez Szegedet is érinti.

MEGNYÍLT A SZLOVÁK ÉS AZ OSZTRÁK HATÁR

Jó hírünk van, a szlovák és az osztrák határon péntek este megszűnt a koronavírus-járvány miatt bevezetett határellenőrzés. Így aztán, ha neked is van olyan ismerősöd, akivel eddig nem tudtál találkozni, most aztán azt újra, szabadon, mindenféle korlátozás nélkül megteheted.

HÁRMAN VESZTETTÉK ÉLETÜKET ORSZÁGOSAN AZ ELMÚLT 24 ÓRÁBAN

Újabb 20 magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 3990 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 3 idős, krónikus beteg. Ezzel 545 főre emelkedett az elhunytak száma, 2279-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 1166 főre csökkent. Az aktív fertőzöttek 41%-a, az elhunytak 59%-a, a gyógyultak 48 %-a budapesti. 387 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 21-en vannak lélegeztetőgépen.

A NÉMETORSZÁGBÓL HAZATÉRŐK MENTESÜLNEK A KARANTÉN ALÓL

Vasárnap 8 órától eltörlik az eddigi személyforgalmi korlátozásokat a Németország területéről érkező magyar és német állampolgárok számára – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

SZERBIÁBAN ÉS MONTENEGRÓBAN IS ÚJRAINDULT AZ ÉLET

A koronavírus-járvány minden bizonnyal tényleg lecsengőben van. A szomszédos Szerbiában augusztusban rendezik meg a fesztiválokat, Montenegróban pedig már nem kötelező tovább a maszk viselése, mivel már egy hónapja nem jegyeztek fel új koronavírusos fertőzéses esetet.

A NEMZETI KONZULTÁCIÓ ÚJABB KÉRDÉSEI KERÜLTEK ISMERTETÉSRE

Folytatódik az új nemzeti konzultáció ismertetése, Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szombaton, videóüzenetében tárta fel a gyermeket nevelő családok internethasználatára, a hazai turizmus népszerűsítésére és járványügyi figyelőszolgálatra vonatkozó újabb kérdéseket.

NEM ÁLL MEG A SZEGED365.HU A MASZK OSZTÁSSAL

Egyre jobb hírekről tudunk beszámolni, enyhűlnek a koronavírus miatt bevezetett korlátozások, egyre több kulturális és szórakoztató hely nyithat újra, a szegedi vendéglátó egységek is megteltek élettel, de az idősekre most is kiemelten kell vigyázni. A Dél-magyarországi Polgári Egyesület tagjaival, a szegedi közösségi emberekkel, az egyesületekkel és olvasóinkkal összefogva azon dolgoztunk az elmúlt hónapokban, hogy a lehetőségeinkhez képest maximálisan tudjunk segíteni a szegedi időseknek!

ORBÁN VIKTOR SÁTORALJAÚJHELYEN MONDOTT ÜNNEPI BESZÉDET TRIANON 100. ÉVFORDULÓJA ALKALMÁN

Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke a Trianoni békediktátum 100. évfordulója alkalmából mondott ünnepi beszédet szombaton, Sátoraljaújhelyen. A miniszterelnök úgy fogalmazott: “nincs a világnak egy nemzete sem, amely kibírt volna ilyen száz évet, de mi nemcsak kibírtuk, hanem ismét győzelemre állunk.”

ÉLETBE LÉPETT A JÁRVÁNYÜGYI VASÚTI MENETREND

Június 6-án, azaz ma életbe lépett az ideiglenes járványügyi, vasúti menetrend, amely érinti Mezőhegyes-Újszeged, Makón át közlekedő vonalát is, ahol az intézkedések fejében egy vonatpár fog naponta közlekedni.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb