KikapcsSzegedi Arcok

Elkészült a szegedi Honeybeast zenekar új albuma – exkluzív interjú Tarján Zsófival

Az EGO a banda hatodik stúdióalbuma. Legutóbb két éve adtak ki lemezt, most 11 új dallal örvendeztették meg a rajongókat. Az új szerzemények nemcsak azért érdekesek, mert több ismert magyar előadó is közreműködött a felvételkor, hanem azért is, mert a számok sorrendje fontos az album hangulatának teljes átéléséhez. Az új albumról a Honeybeast frontembere, Tarján Zsófi először a Szeged365.hu-nak mesélt.

A Honeybeast 2005-ben alakult Szegeden, és a helyi zenekar a Szegedi Borfesztiválok elmaradhatatlan résztvevője. Az egyedi hangzásvilágú együttes hamar népszerűvé vált, egy platina és három aranylemezzel a hátuk mögött most jelent meg hatodik stúdióalbumuk, az EGO.

„Az új albumban az a különleges, hogy több olyan dal is szerepel rajta, amelyben közreműködőkkel dolgoztunk együtt: együtt zenéltünk Palya Beával, Caramellel, Fura Csével és Gerendás Danival. Szerteágazó műfajokat képviselnek ők, és épp ez a sokféleség jellemzi a lemezt is” – árulta el a Szeged365.hu-nak Tarján Zsófi, a Honeybeast frontembere.

A sokszínűséget összeköti a hangzás minősége, a mondanivaló és a dalok sorrendje. Nem véletlenszerűen követik egymást a művek, tudatos koncepció mentén készült el a lemez.

„A szerző, Bencsik-Kovács Zoltán eddig ennél a lemeznél fordította a legnagyobb figyelmet a sorrendre. Ahogy hallgatjuk, egyre sötétebbé válik a hangulat. A nyitódal, az EGO bár komoly üzenettel bír, de könnyedebb világ, míg a Harmadnapra, azaz a záródal mind szövegben, mind hangzásban meglehetősen szomorú és elgondolkodtató” – tette hozzá Tarján Zsófi.

Nagyot húzott az új albummal a Honeybeast: nemcsak a címadó dal klipje, hanem már a teljes EGO nagylemez is felkerült a legnagyobb zenemegosztó oldalakra, így már teljes egészében meghallgatható YouTube-on, Spotify-on és a többi online felületen!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb