Szegedi Arcok

Magyarország tortája: szegediek a döntőben, interjú Gyuris Lászlóval

Már megint a szegediek: ahogyan arról a Szeged365.hu elsőként számolt be, a szegedi Virág Cukrászda két finomsága is bekerült a Magyarország cukormentes tortája verseny döntőjébe. Gyuris Lászlót, a cukrászda vezetőjét faggattuk.

 „A két torta közül az egyiknek az alapját a mogyoró képezi. Ennek a tortának a belsejét erdő mélyének neveztük el és tulajdonképpen ez az, ami az édességet pikánssá, savanykássá, különlegessé varázsolja, méghozzá azért, mert a torta ezen része erdei gyümölcsből áll össze, amit berkenyével spékeltünk meg. A másik egy epres torta, amit chia maggal bolondítottunk meg, itt pedig ez teszi roppanóssá és ízében is kiemelkedővé a finomságot.” – ismertette a tulajdonos.

Fotó: A Capella Cukrászda hivatalos Facebook oldala. Az ország legjobb cukormentes tortája a tavalyi évben a Kicsi Gesztenye nevet viselte, ezt szintén a Gyuris László tulajdonában levő, A Capella Cukrászda nyerte meg.

A döntőbe jutottaknak a verseny napján, a fővárosban újra el kell majd készíteni a cukormentes tortákat, amelyek közül a legjobbat egy szakmai zsűri választja ki. Mint azt Gyuris László, a szegedi Virág Cukrászda tulajdonosa elmondta, a döntő augusztusban lesz, a nagyközönség augusztus 18. körül kóstolhatja majd meg az újdonságokat.

Interjú Gyuris Lászlóval, hangban (is):

KORÁBBAN ÍRTUK A TÉMÁBAN

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb