Sport

Összesen 370 000 forintot futottak, úsztak és kerékpároztak össze a Trianonra emlékező sportolók

Közös virtuális sportkihívással emlékezett Trianon 100. évfordulójára a Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat és a Platán Sport Egyesület. Az egyénileg teljesített távokat a szervezők most összesítették, és a nevezési díjakból befolyt támogatást pedig hétfőn adták át a szentesi kórház alapítványának.

A szervezők virtuális sportolásra hívták a vállalkozókedvűeket: az elképzelés szerint Trianon 100. évfordulója alkalmából 100 kilométernyi sporttevékenység teljesítését kérték a résztvevőkön. A távot egyben vagy több részletben, úszással, futással, kerékpározással vagy akár vegyesen is lehetett teljesíteni. A 2020. május 5. és június 4. között teljesített távokat egy szabadon választott aktivitást-mérő program fotójának megküldésével lehetett igazolni.

Az eseményre több mint 700-an neveztek, az ország teljes területéről összesen 254 településről (legtöbben Budapestről), de a határon túlról, Vajdaságból, Erdélyből, Felvidékről, illetve Nyugat-Európa számos országából is csatlakoztak. A 740 résztvevő 80 150 kilométert kerékpározott, 48 220 kilométert futott, és 200 km-ert úszva teljesített.

Az összegyűjtött nevezési díjakból a  „Dr. Bugyi István Kórházért” Alapítvány munkáját támogatták a szervezők. A Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat részéről Gémes László elnök, a Platán Sport Egyesület képviseletében pedig Bednár László a mai napon adta át az összegyűlt 370 000 Ft értékű támogatást.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb