Mindenmás

Tudod, hol találod Szeged egyik leggyorsabb és legbarátságosabb patikáját?

A legtöbben gyűlölünk a gyógyszertárban sorba állni, de még kellemetlenebb az érzés, amikor csak suttogva merjük kikérni a kínosnak érzett problémánkat kezelő gyógyírt. Szeged egyik legbarátságosabb és leggyorsabb patikájában azonban mindkét helyzet ismeretlen lesz számodra.

A LEGGYORSABB PATIKA

Szeged egyik legbarátságosabb gyógyszertárát 1992-ben alapították Fekete Mamba néven, és azóta családi gyógyszertárként, magánvállalkozásként áll a betegek szolgálatában. De hogy mi köze van a fekete mambának Szegedhez? Megnyugtatunk mindenkit, az afrikai kígyófaj nem költözött a Tisza partjára, sőt a gyógyszertár sem Quentin Tarantino eszement akcióopusza, a Kill Bill előtt tiszteleg. A névválasztásnak szimbolikus oka van: a mamba a leggyorsabb kígyófaj, mérge pedig jobb a morfiumnál, így egyszerre szimbolizálja a gyógyszerészetet mint tudományt és a gyógyszertár szolgáltatásának gyorsaságát.

A KORONAVÍRUS ŐKET IS PRÓBÁRA TETTE

A Korda utcai patika nagy előnye, hogy a környéken a parkolás ingyenes. A gyógyszertár minden nap 7:30 és 19:30 között, szombaton pedig délig tart nyitva, vasárnap pihennek, ám ha kell, a szegediek érdekében túlóráznak is. Például számtalanszor fordult elő, hogy a koronavírus által okozott helyzetben zárórakor még sorokban álltak a vevők a bejárat előtt, ekkor sem hagytak cserben senkit, az utolsó kuncsaftot is mosolyogva szolgálták ki.

“Kicsit belehaltunk mi is a márciusi, április hónapba, de természetesen nem volt hiábavaló, hiszen mindenkin segíteni tudtunk, aki a mi gyógyszertárunkat választotta.” – mesélte dr. Fábián Erika patikavezető, tulajdonos. Ez az időszak kiválóan rámutatott a gyógyszertár felkészültségére, hiszen folyamatosan ki tudták elégíteni a vásárlók igényeit.

FŐ A BIZALOM

Megvan az az érzés, amikor a kiszolgálópulthoz minél közelebb állva, csak halkan mered megkérdezni a gyógyszerészt, mire is lenne szükséged? Épp ez a kellemetlen, sokszor gyűlölt pillanat lesz a múlté, mert a Fekete Mambában személyes beszélgetéssel lehet közösen megtalálni a megfelelő kezelést, sőt a gyógyszertár intim problémákkal kapcsolatos tanácsadást is nyújt. A patika a Szimpatika hálózat tagja, így teljes körű gyógyszerpalettával, homeopátiás készítményekkel, vitaminokkal, étrend-kiegészítőkkel és kozmetikai készítményekkel is segít a hozzá forduló vendégeken.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb